В американській Долині Смерті зафіксували аномально високу температуру
Категорія
Світ
Дата публікації

В американській Долині Смерті зафіксували аномально високу температуру

В американській Долині Смерті зафіксували аномально високу температуру
Джерело:  online.ua

Американські журналісти звертають увагу на те, що Захід США продовжує страждати від аномальної спеки - наразі там фіксують надзвичайно високу температуру. Згідно з останніми даними, в Долині Смерті стовпчики термометрів сягнули +54 градусів.

Джерело: CBS News

За словами експертів, якщо зафіксовану Національною метеорологічною службою температуру підтвердять, то вона стане одним з найвищих показників, коли-небудь зареєстрованих на нашій планеті.

США продовжує обпікати аномальна спека

"У Долині Смерті 11 липня повітря прогрілося до рекордних +54 градусів. Один з рейнджерів виміряв температуру тротуару поблизу центру для відвідувачів. Вона становила +81,1 градуса. Більшість туристів залишали свої автомобілі тільки для того, щоб зробити фото з термометром. Національна метеорологічна служба розповсюдила попередження про надмірну спеку на більшій частині території регіону. Людей попередили, що високі температури можуть бути небезпечні для їхнього здоров'я, особливо для маленьких дітей і літніх людей", - йдеться в повідомленні.

Варто також нагадати про те, що Долина Смерті – міжгірна западина в штатах Каліфорнія і Невада, найнижча западина в Північній Америці.Окрім того, наголошується, що в Каліфорнії знову спалахнули пожежі. Місцева влада була змушена евакуювати приблизно 2 800 людей і закрити майже 518 квадратних кілометрів національного лісу Плумас.

Десятки будинків постраждали в результаті цих пожеж.

Як уже згадувалося раніше, саме через кліматичні зміни Україна також переходить у зону надвисоких температур і погодних катаклізмів. За словами експертів, уже в найближчі 30 – 40 років країні загрожує опустелювання великих територій.В ООН повідомили, що вже закликали країни вжити термінових заходів щодо використання води і землі та подолання надзвичайної ситуації з кліматом, насамперед йдеться про посуху.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?