Україну накриють снігопади і хуртовини
Категорія
Україна
Дата публікації

Україну накриють снігопади і хуртовини

Україну накриють снігопади і хуртовини
Джерело:  online.ua

Сьогодні погода в Україні буде доволі сніжною, крім того, в Укргідрометцентрі та ДСНС попереджають про хуртовини та ризик сходження лавин у Карпатах. На дорогах більшості областей очікують ожеледицю, йдеться про I рівень небезпеки, жовтий. Температура вдень – від 1° морозу до 4° тепла.

Джерело: ДСНС, Укргідрометцентр 

Також синоптики попереджають про пориви вітру 15-20 м/с загалом в Україні; в Карпатах сильніші –25-30 м/с, у столиці ці показники сходитимуться з загальноукраїнськими. Надзвичайники поперерджають, що погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту в містах, та особливо небезgечно буде в горах на заході країни:

19 грудня, у зв'язку зі снігопадами і хуртовинами, в горах Івано-Франківської, Львівської та на високогір'ї Закарпатської області очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

– ДСНС

Рятувальники закликають туристів окрім ретельної підготовки до походу, також реєструвати його в гірських пошуково-рятувальних підрозділах.

У найближчі декілька днів на річках басейнів Сяну (Львівська область), Західного Бугу (Львівська, Волинська області) очікується підвищення рівнів води на 0,2-0,6 метра без загрози негативних наслідків.

Нагадаємо, на початку наступного тижня в Україні вдарять сильні морози. Особливо холодно має бути у східних областях, де стовпчики термометрів сягатимуть 19 градусів морозу. Це стосуватиметься Харківської та Луганської областей.

Прогноз погоди на Новий Рік та Різдво 

Раніше ми повідомляли про очікування з приводу погоди на зимові свята. Як і на грудень, на початок січня теж прогнозують в основному мокру погоду. За словами завідувачки відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіри Мартазінової, погода на новорічні свята буде морозною, однак температура буде високою аж до Нового року.

І всі опади, які будуть проходити, будуть у вигляді дощу й мокрого снігу. І виходить, що сніговий покрив не встигне лягти. Але перші дні січня будуть з великим похолоданням.— Вазіра Мартазінова

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?