Україну виключили з заявки на проведення Чемпіонату світу-2030. Кого знайшли на заміну
Категорія
Спорт
Дата публікації

Україну виключили з заявки на проведення Чемпіонату світу-2030. Кого знайшли на заміну

Україну виключили з заявки на проведення Чемпіонату світу-2030. Кого знайшли на заміну
Джерело:  online.ua

Марокко замінить Україну у заявці Іспанії та Португалії на проведення чемпіонату світу з футболу 2030 року.

Джерело: Kingfut

Україну у заявці на ЧС-2030 замінить Марокко

У жовтні 2022 року Іспанія, Португалія та Україна подали до УЄФА спільну заявку на проведення чемпіонату.

Федерації футболу Португалії повідомляла, що заявка була спрямована на те, щоб отримати вигоду від сили футболу, щоб зробити свій внесок у відновлення країни, яка перебуває на стадії реконструкції.

Проте пізніше видання The Athletic повідомило, що ймовірність того, що Україна зможе прийняти ігри групового етапу Чемпіонату світу з футболу через сім років, дуже мала.

Причиною називають руйнування від вторгнення РФ, а також скандали з президентом УАФ Андрієм Павелком, який є тимчасово відстороненим.

У листопаді минулого року його заарештували за звинуваченнями у шахрайстві та відмиванні грошей під час будівництва заводу штучної трави для футбольних полів.

Чому обрали Марокко

Причиною вибору Марокко є близькість між Іспанією та Марокко, що робить партнерство більш практичним.

Спільна європейсько-африканська заявка також розглядається як потенційний переможець голосування.

Це вже вшосте, як Марокко подає заявку на проведення Чемпіонату світу з футболу після п'яти попередніх невдалих спроб у 1994, 1998, 2006, 2010 і 2026 роках.

Конкурентами Іспанії, Португалії та Марокко будуть ще дві спільні заявки: Саудівської Аравії, Єгипту та Греції, і Аргентини, Уругваю, Чилі та Парагваю.

Переможців оголосять на 74-му Конгресі ФІФА у 2024 році.

Чемпіонат світу з футболу 2030 року стане другим після 2026 року чемпіонатом світу з футболу, де організаторами будуть три країни. У 2026 чемпіонат пройде у США, Канаді та Мексиці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?