Укрзалізниця везе Вифлеємський вогонь миру на 24 вокзали України
Категорія
Україна
Дата публікації

Укрзалізниця везе Вифлеємський вогонь миру на 24 вокзали України

Вогонь миру
Джерело:  Укрзалізниця

11 грудня будь-хто зможе отримати Вифлеємський вогонь для свого дому на вокзалах 24 міст України. Для цього там будуть встановлені безпечні стенди.

Вифлеємський вогонь миру їде в міста України

Національний перевізник, компанія "Укрзалізниця" втретє доставить Вифлеємський вогонь миру до 24 вокзалів України менш ніж за добу.

Про це повідомляє пресслужба "Укрзалізниці".

10 грудня о 18:40 відбулася передача вогню від скаутської організації "Пласт" представникам "Укрзалізниці". У межах спільного заходу начальники 14 поїздів доставлять вогонь на 24 вокзали країни, у тому числі й на вокзали Краматорська, Покровська та Ізюму менш ніж за добу, – йдеться у повідомленні.

У компанії додали, що вже 11 грудня будь-хто зможе отримати Вифлеємський вогонь для свого дому на вокзалах Києва, Вінниці, Хмельницького, Рівного, Сум, Чернівців, Дніпра, Івано-Франківська, Чернігова, Луцька, Одеси, Полтави, Херсону, Миколаєва, Запоріжжя, Черкас, Харкова, Львова, Ужгорода, Тернополя, Коростеня, Знамʼянки, Ізюму, Покровська та Краматорська, де будуть встановлені безпечні стенди з Вифлеємським вогнем миру.

Вифлеємський вогонь миру – міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового. Символічний вогонь запалюють скаути у палестинському місті Вифлеєм та поширюють в інші країни. Вогонь символізує мир, любов та добро. Ця традиція існує з 1984 року. В Україні вогонь вперше з’явився у 1992 році.

Що відомо про перенесення дати святкування Різдва на 25 грудня

Наприкінці липня президент Володимир Зеленський підписав закон про перенесення дат святкування Різдва, Дня Української Державності та Дня захисників і захисниць України. Відповідний документ парламент ухвалив 14 липня.

Про те що закон підписаний президентом, йдеться у картці законопроєкту № 9431.

Депутати ухвалили такі зміни:

  • 25 грудня – Різдво Христове (замість 7 січня);

  • 15 липня – День Української Державності (замість 28 липня);

  • 1 жовтня – День захисників і захисниць України (замість 14 жовтня).

У пояснювальній записці наголошували, що змінити дати потрібно, щоб "відмовитися від російської спадщини".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?