Укрзалізниця запровадила маршалів залізничної безпеки — які їхні обовʼязки
Категорія
Україна
Дата публікації

Укрзалізниця запровадила маршалів залізничної безпеки — які їхні обовʼязки

Укрзалізниця
Джерело:  Укрзалізниця

На вокзалах та в поїздах «Укрзалізниці» почали роботу перші маршали залізничної безпеки. Співробітники відомчої воєнізованої охорони товариства  проводять свою роботу не публічно.

На вокзалах і в поїздах розпочали роботу залізничні маршали

Маршали безпеки — це працівники відомчої воєнізованої охорони товариства. Їхнє головне завдання — контролювати безпекову ситуацію в пасажирських перевезеннях і реагувати за потреби.

На відміну від відомчих охоронців, які працюють на залізниці в службовій формі, маршали діють не публічно. Перші з них уже спостерігають за ситуацією на одному з популярних західних напрямків.

Тож ні добропорядні громадяни, ні зловмисники не знають про ловців на правопорушників", - зазначають в Укрзалізниці.

Подібна модель роботи підрозділів безпеки поширена на авіаційних маршрутах.

За словами голови правління АТ "Укрзалізниця" Євгена Лященка, перед залізничними маршалами у поїздах та на вокзалах стоїть завдання "оцінити ризики та оперативно відреагувати на загрозу, яка може виникати під час подорожі пасажирів".

Посилення безпеки в потягах

В Укрзалізниці повідомили, що активно працюють на питаннями посилення безпекових заходів у пасажирських поїздах. Так, "Укрзалізниця" у тестовому режимі впровадила перші купе для жінок у потягах дальнього спрямування.

Загалом після початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну УЗ посилила контроль безпеки на залізничних об'єктах - зокрема, на вокзалах з метою недопущення перевезення громадянами вибухонебезпечних та інших не дозволених для перевезення речовин та зброї без належного дозволу.

Також в Укрзалізниці нагадали, що в рамках реалізації проекту "Залізна безпека" було запроваджено супровід воєнізованої охорони у 9 пасажирських поїздах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?