Унаслідок паводку на Закарпатті безвісти пропав підліток
Категорія
Україна
Дата публікації

Унаслідок паводку на Закарпатті безвісти пропав підліток

Унаслідок паводку на Закарпатті безвісти пропав підліток
Джерело:  online.ua

Через значне підняття ґрунтових вод на Закарпатті було підтоплено третину громад області, а на Рахівщині зник 15-річний підліток, якого 5 січня змило водою.

Джерело: Брифінг Закарпатської обласної державної адміністрації, ДСНС

Паводки на Закарпатті

Начальник управління цивільного захисту Закарпатської ОДА Василь Переганець повідомив, що зараз рятувальники, спільно з поліцією та лісівниками проводять пошуки юнака в районі села Кобилецька Поляна, що на Рахівщині.

Вчора, 5 січня, у селі Кобилецька Поляна хлопця разом із напарником на підводі з кіньми змило в річку. Напарнику вдалося вибратися, а 15-річному підлітку — ні. Наразі інформації про зниклого немає, - повідомив Переганець.

В ніч з 4 на 5 січня в Закарпатській області пройшли значні опади, які призвели до підняття рівня води основних річок та місцевих водотоків.

Сталися підтоплення дворогосподарств та житлових будинків, сільгоспугідь, переливи автомобільних доріг, пошкоджені окремі берегоукріплення.

У ДСНС повідомили, що негативні наслідки спостерігалися у 39 населених пунктах на території 5 районів області. Було підтоплено 324 дворогосподарства, 11 житлових будинків, два заклади культури, одну адмінбудлівлю, три приміщення трансформаторних підстанцій, один заклад освіти, один охорони здоров’я, пошкоджено дороги місцевого та комунального значення тощо.

Начальник управління ДСНС в Закарпатській області Роман Гудак зазначив, що рівень води в річках вже знижується.

Сходження селевих потоків на Закарпатті

Нагадаємо, що 5 січня в ДСНС повідомили, що на Закарпатті зійшло два селевих потоки та відбулися підтоплення будинків.

Станом на ранок 5 січня на території Закарпатської області внаслідок підняття ґрунтових вод зафіксовано низку підтоплень. Загалом у Рахівському, Тячівському та Хустському районах підтоплено 7 підвальних приміщень, 6 житлових будинків та 21 дворогосподарство. Для відкачки води залучалася техніка місцевих пожежно-рятувальних підрозділів, — повідомили у ДСНС.

Крім того, вночі зійшли селеві потоки на дорогу регіонального значення в с. Нижній Бистрий Хустського району та автошлях національного значення у Рахові.

Наразі шляхи вже розчищено, а рух транспорту відновлено.

Читати також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?