Уряд раптово відклав розгортання системи 5G в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Уряд раптово відклав розгортання системи 5G в Україні

Уряд раптово відклав розгортання системи 5G в Україні
Джерело:  online.ua

На урядовому засіданні у середу, 4 серпня, було ухвалено рішення про відтермінування початку розгортання системи зв’язку нового покоління 5G.

Джерело: урядове засідання

Згідно з рішенням, яке підтримали під час планової зустрічі, було внесено зміни до Плану заходів щодо впровадження в Україні системи мобільного зв’язку п’ятого покоління.

Причиною перенесення стали показники з фінансування необхідних робіт, яке прямо визнали недостатнім У постанові говорилося, що акт проголошення щодо проведення конкурсу чи тендера на надання ліцензій 5G перенесено з жовтня 2021 року на людей 2022 року.

Аналогічним чином було змінено оголошення переможців цього конкурсу чи тендера - замість грудня цьогоріч це станеться вже у квітні 2022 року.

Пояснювальна записка уточнює, що “відсутність бюджетного фінансування не дозволила вирішити питання проведення науково-дослідних робіт з визначення вартості радіочастотного ресурсу у діапазонах 700 МГц і 3400 - 3800 МГц”.

Попередній план щодо тендеру на розгортання системи нового зв’язку було ухвалено у листопаді торік. Передбачалося, що вже у грудні урядовці оберуть переможця, який виконає всі умови та запропонує належну ціну за смугу.

Станом на середину 2021 року в Україні функціонують усі шари попередніх поколінь 2G, ЗG, 4G.

“Системи рухомого (мобільного) зв’язку п’ятого покоління (5G) значно розширюють обмежений функціонал сервісів мереж рухомого (мобільного) зв’язку попередніх поколінь. Основними функціональними особливостями мереж 5G є вдосконалений мобільний широкосмуговий доступ до Інтернету, наднадійні комунікації з низькою затримкою та масивні міжмашинні комунікації, на основі яких будується все різноманіття послуг і можливостей мереж ІМТ2020 (5G)”, - говорилося у документі, ухваленому торік.

Сам прем’єр Денис Шмигаль у травні на форумі “Україна 30” наголошував, що розгортання необхідно почати вже наступного року. Утім, в середині весни-2022 буде ухвалено лише переможця тендера.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?