Уряд Великої Британії оцінив вплив війни в Україні на безпеку королівства
Категорія
Світ
Дата публікації

Уряд Великої Британії оцінив вплив війни в Україні на безпеку королівства

Уряд Великої Британії оцінив вплив війни в Україні на безпеку королівства
Джерело:  online.ua

Уряд Великої Британії оприлюднив комплексний огляд 2023 та пов'язав безпеку країни з результатами розв'язаної Кремлем злочинної армїі РФ проти України.

Джерело: "Оновлений комплексний огляд 2023" уряду Великої Британії

Що відомо про оцінку британським урядом безпеки країни 

У звіті зазначається, що найбільшою загрозою для Великої Британії залишається Росія та її агресія.

Змінилося те, що наша колективна безпека тепер нерозривно пов'язана з результатом конфлікту в Україні, - зазначають урядові аналітики країни.

У документі вказується, що головною метою уряду Великої Британії є стримування Росії та протидія здібності та намірам РФ порушити безпеку Великої Британії, Євро-Атлантики та ширшого міжнародного порядку.

При цьому британський уряд вважає, що Китай також "кидає виклик тому типу міжнародного порядку, який ми хочемо бачити". Особливе занепокоєння викликає його співпраця з Росією.

На тлі цього Лондон планує у довгостроковій перспективі збільшити свої базові витрати на оборонну сферу на рік з 2% ВВП до 2,5%.

Ріші Сунак спрогнозував важке століття через РФ та Китай 

За словами прем'єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака, через агресивні дії РФ та Китаю на світ очікує важке та небезпечне десятиліття.

Сунак зазначив, що розв'язана Кремлем злочинна війна проти України і підготовка Китаю до вторгнення на Тайвань погрожують виникненням світу, що буде визначатись небезпекою, безладом і розбратом.

Британський прем'єр наголосив, що світ зіткнувся з найвищим за останні десятиліття ризиком неконтрольованого конфлікту та загрозою застосування ядерної зброї.

Своїм невідкладним пріоритетом в області безпеки британський уряд сьогодні вважає протидію загрозам, які створила розв'язана Росією війна в Європі. Однак майбутня війна в Індо-Тихоокеанському регіоні, де зростає напруженість з Китаєм через Тайвань, може мати "глобальні наслідки більш серйозні, ніж конфлікт в Україні".

У цьому контексті Ріші Сунак назвав Комуністичну партію Китаю "викликом епохи", хоча раніше британська влада розглядала її як "системну проблему".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?