Уряд виплатить постраждалим від підриву Каховської ГЕС одноразову допомогу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Уряд виплатить постраждалим від підриву Каховської ГЕС одноразову допомогу

Уряд виплатить постраждалим від підриву Каховської ГЕС одноразову допомогу
Джерело:  online.ua

16 червня уряд провів виїзне засідання на Херсонщині та виділив гроші для допомоги постраждалим від повені внаслідок підриву Росією Каховської ГЕС у розмірі 5 тис. грн.

Джерело: Міністерство реінтеграції

Допомога постраждалим від повені

Уряд виділив Херсонській та Миколаївській обласним військовим адміністраціям 564 млн 875 тис. гривень для допомоги постраждалому населенню внаслідок підриву РФ Каховської ГЕС.

Кожній постраждалій від підтоплення особі буде надано одноразову грошову допомогу у розмірі 5 тис. гривень.

Виплати організовуватимуть Херсонська та Миколаївська ОВА.

Крім того, за спільною домовленістю з нашими партнерами всім постраждалим буде виплачена додаткова фінансова допомога від Міжнародної організації з міграції ООН. Вона складатиме 6600 гривень на особу.

Також уряд виділив понад 980 млн грн з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії на виплати компенсацій за пошкоджені та зруйновані в наслідок повені будинки на Херсонщині.

Спрямовуємо 6,6 млрд грн з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії на реалізацію понад 150 проєктів у восьми областях України. Це ремонти та будівництво шкіл, дитячих садків, лікарень, житлових будинків, будівництво та реконструкція водогонів і каналізації, тепломереж, буріння артезіанських свердловин, - повідомили в Уряді.

Ситуація з підтопленням на Херсонщині та Миколаївщині

На Херсонщині підтопленими залишаються 13 населених пунктів (1528 будинків) на правому березі Дніпра та 17 населених пунктів на тимчасово окупованій території.

Проводяться роботи щодо відкачування води, а також забезпечення водою та продуктами громадян.

На Миколаївщині підтопленими залишаються 35 будівель, а також городи та господарства у Баштанському районі.

До населених пунктів організовано доставку питної води, предметів першої необхідності.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?