Смерть Єлизавети II та успішний контрнаступ ЗСУ — головне зі звернення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Смерть Єлизавети II та успішний контрнаступ ЗСУ — головне зі звернення Зеленського

Смерть Єлизавети II та успішний контрнаступ ЗСУ — головне зі звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

8 вересня глава держави Володимир Зеленський записав нове звернення до українців та повідомив головні новини дня. Він висловив співчуття королівській родині та усій Великій Британії у зв'язку зі смерю королеви Єлизавети II, а також підтвердив нові успіхи ЗСУ на різних ділянках фронту.

Джерело: Фейсбук-сторінка ОПУ

Вечірнє звернення Зеленського до українців 8 вересня

З глибоким сумом дізнався про смерть Її Величності Королеви Єлизавети ІІ. Важка втрата для всієї Європи, для світу. Від імені всього українського народу висловлюю співчуття королівській родині, усій Великій Британії та країнам Співдружності націй. Наші думки й молитви з вами, - зазначив український лідер.

США надають нову допомогу Україні

Також глава держави розповів про візит до Києва глави Держдепу США Ентоні Блінкена. Сторони провели переговори, під час яких обговорили багато питань.

Маємо рішення Президента Байдена щодо нового пакету оборонної допомоги обсягом у 675 мільйонів доларів. Оголошено й про те, що Україна отримає понад мільярд доларів із загального пакету підтримки європейських демократій. Кожен із таких кроків наших партнерів реально позначається на міцності нашої держави та всієї Європи в захисті від російського терору, - наголосив Зеленський.

 З портів України вийшли чотири судна з агропродукцією для країн Азії

В ці години на розвантаження до порту Судану заходять понад 65 тисяч тонн продовольчої пшениці. Вчора вийшов балкер із пшеницею для Кенії – більш як 50 тисяч тонн. Зараз в Одесі завантажуються судна для Лівану та Лівії. У порту Південний чекає на завантаження судно, яке прямуватиме в Індію... - розповів президент.

Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача

Передусім щодо наших активних дій на передовій. У межах оборонних операцій, що тривають, наші герої звільнили вже десятки населених пунктів. І сьогодні цей рух продовжився, є нові результати. Загалом із першого вересня звільнено понад тисячу квадратних кілометрів нашої території. Дякую всім, хто це забезпечив! Дякую армії, розвідникам, спецслужбовцям за кожен український прапор, який встановлено цими днями, - зазначив глава держави.

Український лідер подякував усім воїнам, які просто зараз роблять усе можливе, щоб звільнити усі наші землі від окупантів.

А особливо хочу подякувати сьогодні бійцям 115-ї окремої бригади тероборони Оперативного командування «Північ», які відзначилися хоробрістю й потрібними Україні результатами в боях у лютому-березні, коли зупиняли просування ворога, і які й зараз продовжують захищати нашу державу на Північному напрямку. Також вдячний бійцям 117-ї окремої бригади тероборони, які діють на напрямку Суджа – Суми, і першій танковій бригаді, яка міцно тримає позиції на напрямку Гомель – Городня, - підкреслив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?