В Amazon спростували чутки про оплату послуг біткоїном
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Amazon спростували чутки про оплату послуг біткоїном

В Amazon спростували чутки про оплату послуг біткоїном
Джерело:  online.ua

У керівництві корпорації Amazon відреагували на неофіційну інформацію про визнання криптовалюти платоспроможним засобом в інтернет-магазині, яку оприлюднили напередодні.

Джерело: Reuters

Офіційне представництво інтернет-сервісу оголосило, що не планує приймати як оплату товарів будь-яку криптовалюту, зокрема й біткоїн.

Ще попереднього місяця у компанії вели розшук фахівця з цифрової валюти та блокчейн-платформ. Це стало підґрунтям для чуток, які полягали в тому, що незабаром проєкт Джеффа Безоса буде приймати біткоїн.

“Попри нашому інтересу до цієї сфери, спекуляції, які виникли навколо наших конкретних планів щодо криптовалюти, не відповідають дійсності”, - наголосили у пресслужбі.

Відзначається, що в Amazon наразі сконцентровані на вивченні реакції клієнтів на таке рішення стосовно біткоїна.

Біткоїн і оплата товарів

Курс цієї найпоширенішої криптовалюти надзвичайно сильно прив’язаний до будь-яких рішень у світі, які впливають на його використання. Наприклад, коли китайська влада вирішила заборонити видобуток і використання криптовалюти, рейтинги біткоїна стрімко впали.

Водночас вони підстрибнули, коли Tesla оголосила про експериментальну програму з розрахунку криптовалютою за придбання електрокарів. Утім, ця ініціатива не трималася довго, тож рейтинги знову дещо впали.

Аналітики звертають увагу на те, що біткоїн виріс на 12,5% до 39 850 доларів – що важливо розуміти, це рекорд з середини червня. Ба більше, на 8%, до 2 344 доларів, зросла друга найбільш популярна криптовалюта – Ethereum.

За словами експертів, вплинути на це могли заяви одночасно декількох техгігантів. Так, тиждень тому генеральний директор Twitter Джек Дорсі офіційно повідомив, що біткоїн стане "великою частиною" майбутнього компанії — він бачить можливості інтегрувати криптовалюту в чинні продукти та послуги соцмережі.

Окрім того, стало відомо, що Amazon вже почала активно шукати спеціалістів з блокчейну. В компанії зізнаються, що вірять у швидкі та дешеві перекази у майбутньому, та досліджують можливості блокчейну для цього.

Утім, останній момент наразі не підтвердився.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?