В армії РФ вже не має сил для масштабного наступу
Категорія
Україна
Дата публікації

В армії РФ вже не має сил для масштабного наступу

В армії РФ вже не має сил для масштабного наступу
Джерело:  online.ua

За словами керівника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова, кремлівська окупаційна армія через страшні втрати і військові провали більше не взмозі проводити широкомасштабний наступ.

Джерело: "РБК-Україна"

Окупанти вже не мають змоги для проводити масштабний наступ 

За словами Буданова, це дає Україні шанс з часом звільнити всі окуповані армією РФ території.

Керівник ГУР зазначив, що наразі кремлівські окупанти ведуть наступ на Донбасі лише за двома напрямками.

У них немає сил і засобів для широкомасштабного наступу, немає темпів наступу, все це втрачено, - підкреслює Буданов.

Однак, за його словами, ЗСУ також не вистачає необхідної кількості озброєння для переходу у контрнаступ.

Важко нам перейти в контрнаступ в цій ситуації, ми багато в чому залежимо від кількості і якості зброї, яка у нас є. Це всі аспекти, які впливають на відповідь на це питання. Але ще раз кажу, операція триватиме до повного звільнення української території, - зазначив Буданов.

У той же час, речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк зазначила, що українські військові повільно, але впевненно просуваються на півдні України.

На решті території у нас просуваються наші війська спеціальним способом, повільно, але впевнено, так, як ми і говорили, в рамках військової операції, зберігаючи тишу. Те, що ми звільняємо, ми спочатку закріплюємо, а потім проголошуємо, - зазначила Гуменюк.

Вона наголосила, що орог не має успіхів у просуванні на суходолі, тому використовує тактику авіаційних і ракетних ударів.

Вона також спростувала інформацію журналістів видання The Economist стосовно того, що передові українські підрозділи ЗСУ перебувають буквально на відстані 1 км від передмість Херсону.

Ще раз скажу, що просування військ можуть коментувати тільки військові. Будь-які аналітики, депутати, інші політичні і просто активні діячі наразі тільки шкодять подібними заявами і проголошенням такої інформації. По-перше, вона не відповідає дійсності, а по-друге, вона дезорієнтує наших людей, місцеве населення. Вона шкодить не тільки військовій операції, а й зрештою іміджу тих, хто про це заявляє, - повідомила речниця ОК "Південь".

За її словами, зранку 4 липня кремлівські окупанти завдали ракетних ударів по Нововоронцовці і ще по кількох громадах на півночі Херсонщини.

На жаль, є інформація, що місцеві мешканці поблизу Інгульця на польових роботах підірвалися на залишках касетних снарядів. Один загинув, один з численними осколковими пораненнями потрапив до лікарні, - також повідомила Гуменюк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?