В Австрії обрали нового канцлера після скандалу із відставкою Курца
Категорія
Світ
Дата публікації

В Австрії обрали нового канцлера після скандалу із відставкою Курца

В Австрії обрали нового канцлера після скандалу із відставкою Курца
Джерело:  online.ua

3 грудня офіціно стало відомо, що керівництво правлячої Австрійської народної партії (ÖVP) одноголосно обрало чинного очільника Міністерства внутрішніх справ Карла Негаммера новим лідером своєї політичної сили - це означає, що саме він стане наступним федеральним канцлером. 

Джерело:  Der Standard

В Австрії визначили ім'я нового канцлера - це Карл Негаммер

Сьогодні мене одноголосно призначили виконавчим головою партії і водночас кандидатом на посаду федерального канцлера. Це велика честь і привілей, - виступив з першим офіційним коментарем сам Карл Негаммер.

Варто звернути увагу на те, що у новому уряді Австрії заплановане рокірування, зокрема, зміняться міністри внутрішніх справ, фінансів та освіти.

Карл Негаммер (фото — flickr.com)

Як уже згадувалося раніше, Себастіан Курц, який майже два місяці тому залишив посаду канцлера після скандалу з корупційним розслідування проти нього, підтвердив, що йде з посади очільнка партії та завершує свою політичну кар'єру.

За словами австрійських журналістів, Александр Шалленберг, який тимчасово очолив канцелярію після відставки Курца, уже офіційно повідомив, що піде у відставку, оскіцльки політична сила уже визначилася зі своїм новим лідером - Негаммером. Що важливо розуміти, Шалленберг залишиться на посаді очільника МЗС в уряді нового канцлера.

Варто звернути увагу на те, що саме жорстка позиція Курца щодо імміграції допомогла партії здобути дві перемоги на останніх виборах, і Негаммер як міністр внутрішніх справ був захисником жорсткої політики Курца.

Негаммер - колишній професійний військовий і багаторічний партійний чиновник. Президент Александр Ван дер Беллен ще має офіційно прийняти присягу Негаммера як канцлера. Його роль як лідера партії ще не підтверджена партійним з’їздом, - пише видання.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?