В Австрії призначили нового прем’єра — хто замінить Курца
Категорія
Світ
Дата публікації

В Австрії призначили нового прем’єра — хто замінить Курца

В Австрії призначили нового прем’єра — хто замінить Курца
Джерело:  online.ua

Під час виступу перед журналістами президент Австрії Александер ван дер Беллен заявив, що посаду канцлера Австрії займе глава МЗС країни в уряді Себастьяна Курца Александер Шалленберг. Сьогодні президент має привести нового канцлера до присяги.

Джерело:  Deutsche Welle

Шалленберг, а також віцеканцлер Австрії Вернер Коглер під час розмови запевнили президента Шалленберга в тому, що у них «для подальшої спільної роботи є стійкий фундамент». Президент запевнив пресу, що обидва чиновники відповідають за обгрунтованість цього твердження своїм словом.

«Нинішня урядова криза закінчена. Робота на користь нашої країни може бути продовжена… Наразі я чекаю фазу концентрованої роботи», — заявив глава австрійської держави.

Він також натякнув, що новоспеченій команді доведеться докласти немало зусиль, щоб відновити довіру австрійців до їхнього уряду. Після корупційного скандалу навколо Себастьяна Курца ця довіра суттєво похитнулась.

Нагадаємо, кілька днів тому австрійські правоохоронці прийшли з обшуками в офіс Курца у Відні. Обшуки пов'язують з пошуком доказів щодо висунутих напередодні звинувачень в корупції під час проведення рекламних кампаній та опитувань.

У 2016 році, коли Курц займав головну посаду у Міністерстві закордонних справ, головне фінансове відомство уряду Австрії, замовило дослідження в щоденнику Österreich. Мінфін при цьому оплатив витрати видання на суму близько 1,1 млн євро. Публікації того періоду в позитивному світлі представили главу МЗС Себастьяна Курца.

Що відомо про Александра Шалленберга

  • Дипломат та юрист, 52-річний Александер Шалленберг володіє кількома іноземними мовами, він підтримує Себастьяна Курца у міграційних питаннях.

  • Обидва займають антиміграційну позицію, ведучи боротьбу з потоком нелегальних біженців в країни ЄС.Шалленберг - син австрійського посла, він ріс в Індії, Іспанії та Парижі.

  • З 1989 до 1994 року вивчав право у Віденському університеті й Університеті Пантеон-Ассасе.

  • 1997 року 28-річний Шалленберг розпочав працювати в Міністерстві закордонних справ Австрії.

  • 3 червня 2019 року отримавпосаду міністра закордонних справ Австрії в технократичному кабінеті Брігітте Бірляйн.

  • Він зберіг свій пост у другому кабінеті Себастьяна Курца, який був приведений до присяги 7 січня 2020 року, куди його висунула Австрійська Народна Партія.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?