В Азербайджані розбився військовий гелікоптер — є жертви
Категорія
Події
Дата публікації

В Азербайджані розбився військовий гелікоптер — є жертви

В Азербайджані розбився військовий гелікоптер — є жертви
Джерело:  online.ua

Під час сьогоднішніх навчальних польотів у Азербайджані розбився військовий гелікоптер тамтешньої Держприкордонслужби. Двом військовим, які перебували на борту, вдалося вижити, однак 14 їхніх побратимів загинули. 

Джерело: Haqqin.az.

Катастрофа відбулась під час виконання навчальних польотів на авіаційному полігоні Гарахейбат, розташованому на території Хизинського району.

У зв'язку з інцидентом проводиться спільне розслідування Генпрокуратури країни та ДПС.

Глава держави Ільхам Алієв вже прокоментував трагедію та висловив співчуття сім'ям загиблих.

Вкрай засмучені звісткою про загибель членів екіпажу внаслідок катастрофи військового вертольота Державної прикордонної служби на авіаційному полігоні «Гараейбат» на території Хизинського району. Переживаємо з Вами біль цієї тяжкої втрати, поділяємо ваше горе, разом із Мехрібан Ханум висловлюємо глибокі співчуття вам та вашим рідним. Allah rehmet elesin!

— Ільхам Алієв

Катастрофа літака Ан-26 з курсантами Харківського університету

Нагадаємо, у вересні минулого року в Україні сталася схожа трагедія. Йдеться про катастрофу літака Ан-26 Повітряних сил ЗСУ, на борту якого перебували курсанти Харківського національного університету Повітряних сил, які навчалися на 2-4 курсах вишу.

Для з'ясування обставин і причин катастрофи військового літака Ан-26 на Харківщині, внаслідок якого загинуло щонайменше 20 осіб, створюється державна комісія - йшлося у повідомленні ОП.

Відомо, що загиблі курсанти навчалися справі штурманів, однак керували польотом досвідчені пілоти. Ось як трагедію коментував очевидець розмови одного з двох десантників, які вціліли.

В нього питають - скільки вас було? Він каже - 30. І йому ніхто поряд не йняв віри. Військові вже були тут, кажуть - не могло у цей літак сісти тридцятеро людей!" - розказує Руслан. "Він сказав, можливо були ще живі, адже вони плигали з літака. Просто плигали. Там не було часу вистрибувати з парашутом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?