В Бахмуті продовжуються важкі бої — Череватий
Категорія
Україна
Дата публікації

В Бахмуті продовжуються важкі бої — Череватий

В Бахмуті продовжуються важкі бої — Череватий
Джерело:  online.ua

За словами речника Східного угруповання військ Сергія Череватого, в Бахмуті продовжуються важкі бої, адже злочинна армія РФ не припиняє спроб захопити місто. Проте українські військові успішно відбивають атаки росіян і завдають ворогу шалених втрат. 

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про ситуацію в районі Бахмуту 

Сьогодні безпосередньо в міській забудові відбуваються безпрецедентні за останні десятиліття криваві бої. Ворог поставив за мету взяти це неприступне місто-фортецю. Наші воїни в жорстоких боях роблять усе, щоб сточувати боєздатність ворога, вибивати його силу і моральний дух. І вони це успішно роблять, - підкреслив Череватий.

Він зазначив, що протягом доби росіяни завдали в районі Бахмуту 158 ракетних ударів та обстрілів з РСЗВ та артилерії.

В результаті 17 боєзіткнень українські військові ліквідували 80 російських військових і ще близько 100 окупантів отримали поранення.

ЗСУ також вдалось знищити 4 польові склади із боєприпасами.

Що відомо про ситуацію в районі Мар'їнки

За інформацією  командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександра Тарнавського, ЗСУ взяли у полон щонайменше шістьох російських військових в результаті боїв в районі Мар'їнки під Донецьком.

Частина з них була мобілізована у Татарстані та Башкортостані в РФ.

Гарна робота наших воїнів! - зазначив Тарнавський.

До того ж спікер Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський повідомив, що до лав регулярної російської армії почали мобілізувати ув'язнених.

У нашому полі зору з'явилися так звані "підрозділи Z", які складаються з мобілізованих кримінальників, тобто зеків, які мобілізовані і проходять службу, - наголосив Дмитрашківський.

Він зазначив, що 15 колишніх в'язнів зі складу злочинної російської армії здалися в полон бійцям ЗСУ під Донецьком.

На думку Дмитрашківського, залучення у в'язнених до лав регулярної російської армії свідчить про конфлікт між главою міноборони РФ Сергієм Шойгу та власником терористичної ПВК "Вагнера" Євгеном Пригожиним.

Зрозуміло, що Шойгу перебив хліб у Пригожина по поповненню Збройних сил, - зазначив спікер Сил ЗСУ на Таврійському напрямку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?