В Чехії за запитом України затримали учасника окупації Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

В Чехії за запитом України затримали учасника окупації Криму

В Чехії за запитом України затримали учасника окупації Криму
Джерело:  online.ua

В Чехії в столичному аеропорту за міжнародним ордером на арешт, виданим за запитом України, був затриманий громадянин Росії, який брав активну участь в анексії Росією Криму.  

Джерело: “Радіо Свобода”.

У російському посольстві вже підтвердили інформацію про затримання активіста так званої "кримської весни" Олександра Франчетті.

У 2019 році ЗМІ повідомляли, що росіянин потрапив у поле зору чеської контррозвідки.

Чим займався Олександр Франчетті?

У 2014 році затриманий брав активну участь в окупації Криму. За кілька днів до початку російської операції з окупації українського півострова Франчетті створив у Криму угруповання "Північний вітер". В ньому було 11 осіб, угруповання займалося охороною ліній електропередач, газопроводу, а також виявлення якихось "екстремістських груп". Інформацію про свою діяльність Франчетті підтвердив в одному зі своїх інтерв'ю на YouTube. Також він зізнався, що угруповання взаємодіяло з командуванням Військово-морського флоту Росії, пише видання.

Відомо, що Франчетті з 2000 року проживає постійно в Празі, де працює тренером з фітнесу, однак він регулярно відвідував Крим.

За даними українського центру “Миротворець” Франчетті прибув до Криму навесні 2014 року і вступив у незаконне збройне формування "Оборона Севастополя". Його група розвідників займалася терором жителів міста, які прихильно ставилися до України. Франчетті був нагороджений медаллю "За повернення Криму". Також відомий під псевдонімом "Олександр Крамаренко".

Нагадаємо, Російська Федерація в березні 2014 року окупувала Крим, увівши на півострів своїх військових і сфальсифікувавши референдум про його самовизначення.

Читайте також:

  • МЗС звернулося з вимогами до російського агресора через витівки у Криму.

  • ФСБ РФ звинуватила розвідку України в диверсії на газогоні в Криму.

  • Держдеп США вимагає в Росії звільнити затриманих кримських татар.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?