В ЄС готують закриття в'їзду з США через коронавірус — WSJ
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС готують закриття в'їзду з США через коронавірус — WSJ

В ЄС готують закриття в'їзду з США через коронавірус — WSJ
Джерело:  online.ua

У Євросоюзі готові до ухвалення рішення про нове закриття кордонів зі Сполученими Штатами для необов’язкових поїздок громадян на тлі стрімкого поширення коронавірусу.

Джерело: The Wall Street Journal

За даними, підтвердженими дипломатичними джерелами, серед європейських посадовців обговорювали відповідне рішення упродовж всього останнього місяця. Там звернули увагу на середній рівень захворюваності в США, який перевищував показники в країнах ЄС.

Водночас із цим у Вашингтоні все ще зберігають обмеження для американського населення стосовно необов’язкових приводів. Це ризикує спричинити дзеркальну реакцію з боку європейської співдружності.

Ще близько місяця тому президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила, що в Брюсселі не миритимуться з відсутністю взаємності упродовж тижнів.

Вже на попередньому тижні Словенія, яка наразі головує в ЄС, виступила з рекомендацією про виключення США та ще п’яти держав із переліку напрямів, з яких дозволено здійснювати поїздки, що своєю чергою не відзначено будь-якою невідкладністю. Передбачається, що рішення з відповідного приводу ухвалять вже у понеділок, 30 серпня.

Журналісти звернули увагу, що список переглядають кожні два тижні, проте він не обов’язковий для дотримання. Утім, останнього часу в цілому на рівні ЄС намагаються все ж таки дотримуватися його. Окремі держави можуть дозволити в'їзд американських туристів у разі проходження повної вакцинації.

У червні в ЄС ухвалили рішення про послаблення обмежень щодо американців, оскільки офіційний Брюссель прагнув зменшити напруженість та відновити двосторонні відносини після кризи, спровокованої ідеями експрезидента Дональда Трампа. “Відкриття” Європи для США сталося після офіційного візиту чинного лідера країни Джо Байдена.

Карантин і кордони ЄС

Наприкінці серпня стало відомо, що Брюссель планує обмежити в’їзд для громадян третіх країн, де спостерігається несприятлива ситуація із розповсюдженням і захворюваністю на коронавірус.

Вже готовий список з 6 країн. Коронавірусні обмеження знову планують ввести для наступних країн — Косово, Чорногорія, Північна Македонія, Ізраїль, Ліван і США. Список країн, для яких скасовані обмеження на в’їзд оновлять найближчими днями.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?