В ЄС нагадали, навіщо утримувати потужні санкції проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС нагадали, навіщо утримувати потужні санкції проти Росії

В ЄС нагадали, навіщо утримувати потужні санкції проти Росії
Джерело:  online.ua

Державна лідерка Естонії Керсті Кальюлайд звернула увагу на ефективність санкційної політики Євросоюзу проти Росії, де режим Володимира Путіна систематично дозволяв собі зовнішню агресію проти сусідів.

Джерело: Крим.Реалії

За словами очільниці дружньої країни, міжнародна спільнота скоординовано відреагувала на окупацію Криму й вторгнення на схід України, що не можна сказати про ситуацію в Грузії під час аналогічної агресії.

“Усі кроки, які ми робимо, однозначно допомагають – принаймні, дають зрозуміти, що вільний світ, який керується певними правилами, не удаватиме, що все в порядку. Після війни в Грузії у мене було відчуття, що, можливо, наша поведінка створила хибне уявлення, що немає нічого поганого в тому, щоб застосовувати свою силу щодо сусідів. Цього разу, на мій погляд, міжнародна спільнота діяла злагодженіше, демонструвала скоординованішу позицію”, - наголосила Кальюлайд.

Вона уточнила, Що санкції - це допомога для визначення “червоних ліній”, які не дозволять надалі анексовувати різні регіони, до яких має претензії Росія.

“Ми розуміємо, що потрібно чітко заявити про “червоні лінії”, інакше такі події відбуватимуться і надалі – одні країни застосовуватимуть свою силу щодо інших, тих, хто вирішив вільно вибрати своє майбутнє. Саме для позначення таких “червоних ліній” ми запровадили санкції”, - стверджує вона.

Санкції проти Росії

Європейський союз ввів санкції проти Росії в 2014 році за порушенням територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України. З того часу їх постійно продовжують. Зокрема, санкції передбачають:

  • заборону на експорт і імпорт в торгівлі озброєннями;

  • заборона на експорт товарів подвійного призначення для військового використання або для військових кінцевих одержувачів в Росії;

  • обмеження доступу Росії до певних технологій і послуг, які можуть бути використані у видобутку нафти і пошуку її покладів.

Також європейські санкції забороняють європейським інвесторам підтримувати будь-які контакти з окупантами, які ведуть бізнес на українському півострові. Також санкції передбачають заборону на польоти європейських авіакомпаній в окупований Крим, а морським судам забороняють заходити в кримські порти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?