В ЄС назріває розкол після серії вето Угорщини
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС назріває розкол після серії вето Угорщини

В ЄС назріває розкол після серії вето Угорщини
Джерело:  online.ua

Влада Європейського Союзу може почати робити заяви від імені 26 країн-членів, а не всіх 27. Новий розкол в Євросоюзі можуть спровокувати вето Угорщини із низки питань. Цю інформацію підтвердив один із інсайдерів в Брюсселі.

Джерело:  Euractiv

Угорщина спровокувала новий конфлікт в Євросоюзі

Новий скандал в ЄС почав назрівати після низки вето Угорщини на рівні ЄС з міжнародних справ. Йдеться про те, що минулого місяця Будапешт заблокував заяву ЄС з критикою китайського закону про безпеку в Гонконзі, 18 травня він відмовився приєднатися до 26 інших міністрів закордонних справ у заклику до перемир'я в ізраїльсько-палестинському конфлікті.

"Потім в п'ятницю Угорщина заявила, що не може схвалити угоду ЄС про торгівлю і розвитку з країнами Африки, Карибського басейну і Тихого океану, тому що це призведе до збільшення числа мігрантів в блоці.На питання, як інші країни ЄС ставляться до угорських вето, дипломат ЄС, який попросив не називати його імені, сказав, що інша частина блоку незадоволена", - йдеться в повідомленні видання.

За словами інсайдера, це не зовсім нова ситуація, оскільки чимало інших країн раніше вже створювали перешкоди в іншому контексті. До прикладу, ні для кого не секрет, що Нідерланди заблокували ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною.

Однак різниця все ж таки є, адже Нідерланди робили все можливе, щоб вирішити проблему, що виникла.

"Більшість країн-членів, у яких є проблема, шукають способи її вирішення. Ми не бачили цього в Угорщини... Ми послідовно погоджуємося з дуже важливих міжнародних питань 26 країнами і не можемо погодитися з 27. Це недобре. Можливість робити заяви від 26 країн, безумовно, є, але це не бажано", - наголосив інсайдер.

Джерело в ЄС стверджує, що нічого насправді не зміниться, якщо декларацію ЄС по Гонконгу підтримають 27 або 26 країн-членів.

"Це не послабить ЄС в глобальному масштабі. Але це суперечить духу ЄС", - підсумував інсайдер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?