В ЄС почали нове розслідування проти Amazon та Apple
Категорія
Технології
Дата публікації

В ЄС почали нове розслідування проти Amazon та Apple

В ЄС почали нове розслідування проти Amazon та Apple
Джерело:  online.ua

Влада Іспанії запідозрила американські корпорації Apple та Amazon в монопольних зловживаннях на ринку країни та почала спеціальне розслідування з цього приводу.

Джерело: Reuters

Представники Національної комісії з ринків і конкуренції Іспанії веде розслідування через потенційні антиконкурентні вчинки з боку вказаних технологічних гігантів. Йдеться перш за все про дії щодо онлайн-продаж електронних товарів і надання маркетингових послуг побічним рітейлерам.

Згідно з уточненням відомства, говориться про дисциплінарне провадження відносно компаній через торгівельні обмеження на сайті Amazon в Іспанії, роздрібних продажів товарів Apple та окрему рекламу продуктів, які конкурують з Apple.

“Розслідувана поведінка може обмежувати конкуренцію в області продажу електронної продукції через інтернет і надання маркетингових послуг стороннім рітейлерам за допомогою онлайн-платформ в Іспанії”, - цитують медіа заяву регулятора.

Передбачається, що розслідування триватиме півтора року.

Своєю чергою представництво Amazon уточнило, що планує повною мірою співпрацювати з іспанською владою у розслідуванні.

Розслідування проти компаній через монополію

Керівництво Єврокомісії виступило зі звинуваченнями на адресу американської корпорації Apple та озвучили претензії щодо порушення антимонопольного законодавства.

Згідно з офіційною заявою, йдеться про порушення та обмеження конкуренції у власному магазині аплікацій App Store. Представники ЄК зауважили, що компанія користувалася протизаконними методами, коли не дозволяла розробниками імплементувати альтернативні системи покупок у їхніх додатка.

Штрафи проти техно-компаній

Найбільше останніми роками “дісталося” Google, проти якої наклали штраф у Франції. За офіційними даними антимонопольної структури, штраф сягає 220 мільйонів євро. Заява відомства звертає увагу на покарання за зловживання компанії своїм домінувальним становищем на ринку реклами, яку розміщують на сайтах чи в мобільних аплікаціях.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?