В ЄС розкритикували підготовлену Індією декларацію G20 про війну в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС розкритикували підготовлену Індією декларацію G20 про війну в Україні

В ЄС розкритикували підготовлену Індією декларацію G20 про війну в Україні
Джерело:  online.ua

Представники ЄС вимагають від Індії доопрацювати проект декларації щодо розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України.

Джерело:  CNN

Чому ЄС не сподобалась декларація Індії щодо війни в Україні 

Викладені зараз формулювання є недостатніми для G7, Європейського Союзу та наших членів, - заявив один з представників ЄС.

За його словами, обговорення проекту декларації було дуже складним. Він згодом має бути підписаний лідерами країн-учасниць Саміту G20 у Нью-Делі.

Чи буде це спільна заява, наразі сказати неможливо, оскільки переговори тривають, - зазначив європейський дипломат.

Чому на G20 не можуть домовитись про резолюцію щодо війни в Україні

Він також підкреслив, що ситуація ускладнюється через небажання Росії та Китаю прийняти формулювання, використані під час торішнього саміту "двадцятки" на Балі. Тоді лідери країни виступили із заявою, в якій засудили повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

З точки зору Європейського Союзу, навіть якщо цього року з цим формулюванням погодяться не всі країни, навіть якщо це буде 19 проти одного, це вже буде результатом, - підкреслив представник ЄС.

Він зауважив, що у випадку, якщо дійти згоди не вдасться, ЄС прийме так званий звіт головуючого, який не вимагає згоди всіх країн-членів, однак, за його словами, "це не буде добре".

Я думаю, що для нас важливо - і ми маємо досить хорошу підтримку в цьому - щоб наш підхід базувався на Статуті ООН, який погодили і Росія, і Китай, - зазначив європейський дипломат.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?