В Естонії вимагають заборонити всім громадянам Росії в'їзд до Євросоюзу
Категорія
Політика
Дата публікації

В Естонії вимагають заборонити всім громадянам Росії в'їзд до Євросоюзу

В Естонії вимагають заборонити всім громадянам Росії в'їзд до Євросоюзу
Джерело:  online.ua

Колишній президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес, який керував балтійської країною з 2006 по 2016 рік, закликав Європу заборонити в'їзд до Євросоюзу всім громадянам РФ. На тлі тривожних повідомлень про загострення на Донбасі і причетності російських агентів до вибухів на складах зброї в Чехії він вважає, що прийшла пора захищати безпеку Європи.

Джерело: Twitter Ільвеса

Експрезидент Естонії нагадав, що до незаконної окупації українського Криму росіяни зарозуміло вимагали безвіза з ЄС, а тепер Росія під керівництвом Володимира Путіна збиває цивільні лайнери, отруює і вбиває людей в Європі, вторгається і окупує країни, за що її потрібно зробити ізгоєм.

У коментарях до свого посту естонський політик визнав, що такий захід сильно вдарить по пересічних росіянах, які не причетні до політики Кремля, але поки Росія так себе веде, то такі заходи Ільвес вважає неминучими.

"Ймовірно необхідна тимчасова заборона на всі візити з Росії, я говорю про будь-які візити. До вторгнення до Криму ці люди зарозуміло вимагали безвізового режиму з Євросоюзом. Треба просто заморозити всі візи, крім екстрених випадків в родині. На кону безпека Європи. Досить", - написав Ільвес.

Країни ЄС виступають за нові санкції проти Росії

Через агресію Росії проти України і загострення на Донбасі вже 8 країн ЄС виступили за нові санкції проти РФ. Їх введення ініціювала Польща. Відповідь Європи на стягування російських військ до кордонів України обговорять на найближчому засіданні Ради ЄС, яке відбудеться вже завтра, 19 квітня.

На засіданні Ради ЄС із закордонних справ також порушать питання незаконних дій Росії в Чорному морі. Йдеться про блокування Керченської протоки для проведення військових навчань.

Представник Європейської комісії з питань зовнішньої політики Петер Стано раніше заявляв, що міністри закордонних справ країн ЄС візьмуть до уваги всі аспекти агресії Росії проти України. Він запевнив, що після зустрічі у Європейського союзу буде чітка позиція.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?