В Греції запалили Олімпійський вогонь з нагоди Зимових Ігор в Пекіні
Категорія
Спорт
Дата публікації

В Греції запалили Олімпійський вогонь з нагоди Зимових Ігор в Пекіні

В Греції запалили Олімпійський вогонь з нагоди Зимових Ігор в Пекіні
Джерело:  online.ua

На території Стародавньої Олімпії відбулась церемонія з нагоди запалення Олімпійського вогню для Зимових Ігор-2022 в Пекіні. Зважаючи на пандемію Covid-19, урочистості відбулися майже без глядачів, вживу їх змогли побачити лише офіційні представники Міжнародного Олімпійського Комітету, а також деякі чиновники з Греції та Китаю. Честь стати першим факелоносцем випала грецькому гірськолижнику Іоаннісу Антоніу.

Джерело: пресцентр Олімпійського Комітету

Цьогорічна хода з Олімпійським вогнем буде доволі короткою – від стародавнього стадіону, на якому в античні часи відбувалися спортивні змагання, до пам’ятника засновнику сучасних Олімпійських ігор барону П’єру де Кубертену. По завершенні символічного церемоніалу вогонь перевозять на афінський Акрополь.
У церемонії брав участь голова Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах, який виступив з промовою.

Вже завтра марафон з Олімпійським вогнем мають передати делегації з Китайської Народної Республіки. Місцем передачі вогню називають стадіон "Панатінаїкос". Вогонь нестиме учасниця цьогорічних Олімпійських ігор в Пекіні, лижниця Параскеві Ладопулу. Ця церемонія також проходитиме у відносно закритому форматі, в ній візьмуть участь лише близько 200 делегатів-організаторів.

Львів брав участь у відборі міста-господаря Зимової Олімпіади-2022

Нагадаємо, Зимова Олімпіада 2022 має пройти в столиці Китаю, Пекіні з 4 до 20 лютого. До слова, Пекін став першим містом, яке приймало три міжнародні події: літні Олімпійські ігри, зимові Олімпійських ігри та Азійські ігри.

У вересні цього року стало відомо, що слоганом Ігор 2022 року стане девіз: "Разом заради спільного майбутнього".

Місто, яке прийматиме учасників Олімпійських ігор-2022 визначили на сесії Міжнародного олімпійського Комітету ще в 2015 році. Цікаво, що, окрім столиці Китаю, участь у відборі брав також український Львів. За право прийняти Олімпіаду змагалася також столиця Казахстану, Алмата, заявки подавали ще Краків та Стокгольм.

Вісім видів спорту, який буде представлений на Іграх, належать до льодових. Йдеться про бобслей, санний спорт, скелетон, хокей з шайбою, фігурне катання, ковзанярський спорт, шорт-трек і керлінг. Решта змагань належать до лижних змагань: гірськолижний спорт, сноубординг, фрістайл, біатлон, лижні перегони, стрибки з трампліна та лижне двоборство.

Читайте також:

  • Жан Беленюк виборов перше "золото" для України на Олімпіаді в Токіо.

  • Олімпіада в Токіо: Беленюк назвав серйозну проблему збірної України.

  • Беленюк заявив про готовність боротися з Путіним-вбивцею.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?