В якому стані підбитий ЗСУ корабель "Мінськ" — аналітики OSINT показали фото
Категорія
Україна
Дата публікації

В якому стані підбитий ЗСУ корабель "Мінськ" — аналітики OSINT показали фото

Корабель
Джерело:  online.ua

Підбитий у вересні у тимчасово окупованому Севастополі великий десантний корабель "Мінськ" вивели з сухого доку. Корабель був підбитий українською ракетою 13 вересня.

Підбитий ВДК "Мінськ" вивели із сухого доку

Як повідомляється, наразі корабель “Мінськ" із повністю зрізаною надбудовою знаходиться в Корабельній бухті поряд із сухим доком, у якому корабель був підбитий українською ракетою 13 вересня.

Крім того, за даними моніторингової групи, підводний човен "Ростов-на-Дону", також розбитий ракетою, як і раніше стоїть у сухому доці і тут же, в Корабельній бухті, де знаходяться виробничі потужності Севастопольського морського заводу імені Серго Орджонікідзе.

Також тут знаходиться ще один ВДК проекту 775. Можливо, він чекає на ремонт.

Що відомо про удар по "Мінську"

У ніч на 13 вересня в Міноборони РФ заявили про нібито атаку 10 крилатих ракет по судноремонтному заводу ім. С. Орджонікідзе.

У ГУР підтвердили завдання ударів по російським військово-морським цілям та портовій інфраструктурі в Севастополі, внаслідок чого було пошкоджено великий десантний корабель "Мінськ" і дизель-електричний підводний човен "Ростов-на-Дону".

Пізніше командир Повітряних сил Микола Олещук натякнув, що атаку провели за допомогою далекобійних ракет від західних партнерів.

У ССО зазначили, що унаслідок ураження БДК «Мінськ» загинуло 62 окупанти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?