В Японії стався масштабний землетрус. Є майже 100 загиблих
Категорія
Світ
Дата публікації

В Японії стався масштабний землетрус. Є майже 100 загиблих

землетрус
Джерело:  ABC

Кількість загиблих внаслідок землетрусу в Японії зросла до 92, 460 осіб дістали поранення та 242 вважаються зниклими безвісти.

В Японії стався масштабний землетрус

Станом на ранок п'ятниці кількість загиблих становила 92 особи Представники влади Ісікави повідомили, що 55 із загиблих були в місті Вадзіма і 23 – в Сузу. Ще 13 загиблих були зафіксовані в п'яти сусідніх містах. Понад 460 людей отримали поранення, щонайменше 26 з них - серйозні.

Офіційні особи заявили, що 242 людини все ще вважаються зниклими безвісти. Список імен зростає з кожним днем. Багато зі зниклих безвісти  – люди похилого віку з міст Вадзіма і Судзу, які найбільше постраждали від землетрусу.

Видання наголошує, що ситуація ускладнюється тим, що люди приїхали зустрічати Новий рік зі своїми близькими.

Що відомо про серію руйнівних землетрусів у Японії

За інформацією видання із посиланням на метереологічне агентство Японії, протягом 12 годин було зафіксовано більше 100 землетрусів магнітудою від 2,9 до 7,6 балів.

Зазначається, що переважно сейсмічна активність фіксувалась в районі міста Ното в Ісікаві, де вранці 1 січня стався найбільш потужний землетрус.

Окремі землетруси, необов’язково пов’язані один з одним, також фіксувались у різних частинах Японії.

За наявною інформацією, внаслідок землетрусів загинули щонайменше 4 людини.

Один із загиблих - літній чоловік, на якого обвалилася будівля.

Президент США Джо Байден вже оголосив про готовність надати допомогу Японії у ліквідації наслідків стихійного лиха.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?