В Індії військові помилково розстріляли понад десяток мирних громадян
Категорія
Події
Дата публікації

В Індії військові помилково розстріляли понад десяток мирних громадян

В Індії військові помилково розстріляли понад десяток мирних громадян
Джерело:  online.ua

Мирних жителів віддаленого північно-східного регіону країни розстріляли військовослужбовці урядових сил Індії. Інцидент стався неподалік від розташованого вздовж кордону з М'янмою Ґувахаті. Військові помилково обстріляли вантажівку, отримавши інформацію про пересування повстанців у цьому районі. В результаті загинуло шестеро людей.

 Джерело: Reuters

Військовослужбовці отримали дані розвідки про деякий рух бойовиків у цьому районі, і, побачивши вантажівку, вони прийняли шахтарів за повстанців та відкрили вогонь, вбивши шістьох робітників.

– заявив високопосадовець на правах анонімності, оскільки він не уповноважений розмовляти з журналістами.

У відповідь на це жителі села спалили дві армійські машини, солдати відкрили вогонь, внаслідок чого загинуло ще семеро людей. У зіткненні також було вбито одного солдата.

Сумний інцидент, що привів до вбивства мирних жителів в Отінгу, заслуговує лише на осуд.

– Нейфіу Ріо, чиновник із штату Нагаленд.

Ріо також закликав до розслідування вбивств. Повстанці часто переходять кордон М'янми після нападу на індійські урядові сили у віддалених районах.

Убиті були шахтарями

За даними лідера місцевої громади Нямтов Коньїка, убиті були шахтарями.
Міністр внутрішніх справ Індії Аміт Шах висловив тривогу з приводу «прикрого інциденту» і сказав, що уряд штату розслідує вбивства.

Військові влаштували засідку за тиждень після того, як стало відомо, що повстанці планують атакувати їх у цьому районі, 400 км на схід від Гаухаті, столиці штату Ассам.

На віддаленому північному сході Індії є десятки етнічних повстанських груп, вимоги яких варіюються від надання їм обмежених автономій до максимальної автономії в межах Індії.

Нагадаємо, днями у центрі німецького Мюнхена вибухнула 250-кілограмова авіабомба часів Другої світової війни. Четверо людей поранені, одна людина має тяжкі поранення, інші троє — легкі. Все трапилось поблизу місцевого  залізничного вокзалу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?