В iPhone та Apple Watch додадуть функцію для порятунку життя
Категорія
Технології
Дата публікації

В iPhone та Apple Watch додадуть функцію для порятунку життя

В iPhone та Apple Watch додадуть функцію для порятунку життя
Джерело:  online.ua

В гаджетах Apple з’явиться функція автоматичного дзвінка у службу порятунку 911 у випадку потрапляння користувача у ДТП. Йдеться про те, що вбудований в iPhone та Apple Watch акселерометр фіксуватиме сплеск гравітаційної сили, який зазвичай відбувається при зіткненні на дорозі.

Джерело:  The Wall Street Journal

Дані про виникнення надзвичайної ситуації реєструватимуть за допомогою датчиків, після цього iPhone та Apple Watch автоматично телефонуватимуть у службу порятунку.

Новий функціонал пройшов тестування цього року. Підсумовуючи дані, фахівці Apple стверджують, що гаджети навчились визначати небезпеку, але над точністю ще потрібно попрацювати. З 10 мільйонів підозрілих випадків у 50% ситуацій iPhone та Apple Watch викликали службу порятунку.

Додамо, що Apple не вперше тестує функцію щодо екстреного порятунку користуваів, які потрапили у небезпечну ситуацію. Вперше щось схоже запровадили у 2018 році для Apple Watch. Але тодішні можливості гаджета були не настільки відшліфованим, зокрема, смарт годинник міг визначити лише падіння людини.

 iPhone отримає доступ до низки датчиків авто

Влітку компанія розповіла про роботу над ще одним нововведенням для водіїв. Йдеться про технологію IronHeart, що дозволяє iPhone отримати доступ до низки датчиків авто. Йдеться про регулювання температурного режиму та режиму вологості повітря всередині авто, доступ до датчика пального та тахометра.

Також відомо про розширення функціоналу голосового помічника Siri, який навчили змінювати частотність радіостанцій під час прослуховування в салоні авто а також рухати сидіння. Щоправда, ці функції зникли після оновлення операційної системи iOS 15.

Минулого місяця Apple оновила додаток iMovie для Mac, щоб користувачі могли редагувати і налаштовувати фокус у відеороликах, записаних з використанням нового «кінематографічного режиму» iPhone 13.

Кінематографічний режим дозволяє:

• Редагувати відео, записані на iPhone 13 в кінематографічному режимі (потрібно macOS Monterey).
• Використовувати кінематографічний елемент управління, щоб змінити інтенсивність ефекту глибини.
• Вибирати фокусування на обличчях або інших об’єктах, обравши їх в програвачі
• Перегляд і видалення точок фокусування на часовій шкалі відео.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?