В Ірані розпочали слухання в справі про збиття українського літака МАУ
Категорія
Україна
Дата публікації

В Ірані розпочали слухання в справі про збиття українського літака МАУ

В Ірані розпочали слухання в справі про збиття українського літака МАУ
Джерело:  online.ua

В іранському військовому суді розпочалися слухання у справі про збиття військовими цієї країни з Корпусу вартових Ісламської революції українського пасажирського літака МАУ. Внаслідок цієї катастрофи в серпні 2020 року загинули 176 людей.

Джерело: IRNA

На засіданні були присутні десять військовослужбовців – підозрюваних «різних рангів». На засіданні також були присутні сім'ї потерпілих та їхні адвокати, які подали 103 скарги щодо збиття рейсу «Міжнародні авіалінії України» з номером PS752.

У судовому протоколі не вказано підозрюваних. Недільне засідання стало першим слуханням після інциденту майже 22 місяці тому.

Суд заслухав заяви адвокатів родичів потерпілих, і у звіті йдеться про те, що наступне засідання буде оголошено після проведення додаткових розслідувань прокурором.

Корпус вартових ісламської революції помилково збив український літак

У квітні прокурор заявив, що у цій справі було пред'явлено звинувачення десяти посадовцям. Це сталося за місяць після того, як Іран зіткнувся з різкою міжнародною критикою за публікацію остаточного звіту, в якому констатують людський чинник у трагедії, але ніхто не назвав винного.

У січні 2020 року, після трьох днів спростування перед доказами, що ставали неспростовними, Іран нарешті визнав, що його воєнізований Корпус вартових Ісламської революції помилково збив український літак двома ракетами класу "земля-повітря".

У попередніх звітах про катастрофу в 2020 році іранська влада звинуватила оператора ППО, який, за їхніми словами, сприйняв Boeing 737-800 за американську крилату ракету.

Це сталося того ж дня, коли Іран завдав удару балістичною ракетою по американських військах в Іраку у вигляді помста за удар американського безпілотника, внаслідок якого загинув високопоставлений іранський генерал. Пізніше співробітники гвардії все ж таки публічно вибачилися за те, що трапилося.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?