В Іспанії почалися нові навчання українських військових на ЗРК Hawk
Категорія
Світ
Дата публікації

В Іспанії почалися нові навчання українських військових на ЗРК Hawk

ЗРК Hawk

Нова група з кількох десятків українських військових розпочала навчання на зенітно-ракетних комплексах Hawk в Іспанії. Навчання включає використання та обслуговування ЗРК.

Українські військові почали навчання на ЗРК Hawk

Іспанський Штаб оборони повідомляє, що навчання проводить 74-й зенітно-артилерійський полк.

У продовження заходів, які вже проводилися протягом першого півріччя 2023 року, 74-й зенітно-артилерійський полк викладає новий курс для навчання кількох десятків українських військових використанню та обслуговуванню ракетного комплексу HAWK.

Це задовольняє заклики України щодо покращення своїх можливостей протиповітряної оборони.

У Штабі зазначили, що HAWK виявився дуже ефективним проти ракет та безпілотників, як неодноразово заявляла Україна, дякуючи Іспанії як за пожертвування зазначених засобів, так і за навчання свого персоналу.

74 зенітно-артилерійський полк призначили провести ще один навчальний модуль для Збройних сил України, де йтиметься про роботу з Hawk.

Комплексне навчання цього модуля, яке включає теоретично-практичне навчання, як і в тих, що викладалися раніше, здійснюється в Дос-Ерманас (Севілья). З цією метою до складу команди інструкторів було відібрано висококваліфікований та досвідчений персонал полку.

Що відомо про ЗРК Hawk

MIM-23 Hawk американський зенітний ракетний комплекс середнього радіусу дії. Він підходить для знищення літаків та ракет.

У жовтні 2022 року стало відомо, що Іспанія передала Україні шість пускових установок.

У межах пакету військової допомоги, оголошеного США 4 листопада 2022 року, було виділено кошти на модернізацію ракет HAWK для їхнього включення до майбутньої допомоги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?