В Італії помер останній глава мафіозного клану "Коза Ностра"
Категорія
Світ
Дата публікації

В Італії помер останній глава мафіозного клану "Коза Ностра"

В Італії помер останній глава мафіозного клану "Коза Ностра"
Джерело:  online.ua

В Італії після тривалої хвороби помер «останній хрещений батько» сицилійської мафії Маттео Мессіна Денаро. Йому був 61 рік. З 1993 року він переховувався до свого арешту цього січня.

Джерело: The Guardian

Помер бос італійської мафії

Італійське інформаційне агентство Ansa повідомило про його смерть у ніч на 24 вересня. Мер італійського міста Л'Аквіла П'єрлуїджі Біонді підтвердив смерть Денаро в лікарні "після загострення хвороби".

Його смерть ставить крапку в історії про насильство та кров. Це був епілог життя, прожитого без докорів сумління чи каяття, болючий розділ новітньої історії нашої нації, - сказав Біонді, подякувавши персоналу в’язниці та лікарні за їхній «професіоналізм і людяність».

Протягом останніх днів біля його ліжка була його дочка, яку він вперше зустрів у в'язниці у квітні, повідомляє Ansa.

За даними газети Corriere della Sera, вже ведеться підготовка до його поховання в сімейній гробниці в місті разом з його батьком доном Чіччіо, який також був головою місцевого клану.

Що відомо про Маттео Мессіна Денаро

Маттео Мессіна Денаро звинувачували в організації деяких з найжахливіших злочинів, скоєних Коза Ностра.

Він мав прізвисько Diabolik або U Siccu (худий). На Сицилії він побудував незаконну багатомільярдну імперію в секторі відходів, вітрової енергії та роздрібної торгівлі.

У 2002 році його заочно засудили до довічного ув'язнення за те, що він особисто вбив або замовив вбивство десятків людей.

У січні 61-річний Денаро, який переховувався з 1993 року, був затриманий у приватній клініці в Палермо, де він періодично проходив лікування від пухлини під псевдонімом Андреа Бонафеде.

Ви заарештували мене лише через мою хворобу, — сказав Денаро суддям, які допитували його після арешту.

8 серпня його перевели з в'язниці суворого режиму в Л'Аквілі до лікарні, оскільки його здоров'я погіршилося і було «несумісним» із суворим режимом ув'язнення, як заявив його адвокат.

Читайте також:

  • В Італії затримали боса "Коза ностри": він переховувався 30 років

  • Google Street View допоміг знайти боса сицилійської мафії

  • Суд відправив за ґрати 70 мафіозі «Ндрангети»

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?