В Італії затримали боса "Коза ностри": він переховувався 30 років
Категорія
Світ
Дата публікації

В Італії затримали боса "Коза ностри": він переховувався 30 років

В Італії затримали боса "Коза ностри": він переховувався 30 років
Джерело:  online.ua

В Італії затримали боса сицилійської мафії "Коза Ностра" Маттео Мессіну Денаро. Він переховувався від правоохоронців останні 30 років.

Джерело: The Guardian

В Італії заарештували мафіозного боса

Повідомляється, що 60-річного Денаро, який переховувався з 1993 року, заарештували близько 10:00 ранку за місцевим часом у приватній клініці в столиці Сицилії Палермо, де він лікувався.

В арешті брали участь понад 100 військових, які доставили Денаро в секретне місце.

Згідно з джерелами в поліції, Денаро намагався втекти з клініки, коли побачив поліцію, але коли його оточили, він не чинив опору.

Колись Денаро вважали кандидатом на посаду головного боса сицилійської мафії після смерті Бернардо Провенцано в 2016 році та Сальваторе Ріїни в 2017 році.

Денаро мав прiзвисько Diabolik або U Siccu (худий) і народився в Кастельветрано, Сицилія, у 1962 році.

Його батько був впливовим босом Коза Ностра, і Денаро будував незаконну багатомільярдну імперію на захороненні відходів, вітровій енергетиці, відмиванні грошей і торгівлі наркотиками.

За словами мафіозних інформаторів і прокурорів, Денаро причетний до деяких з найжахливіших злочинів, скоєних сицилійською мафією, включаючи вбивства антимафіозних прокурорів Джованні Фальконе та Паоло Борселліно.

У 2002 році його заочно засудили до довічного ув'язнення за те, що він особисто вбив або замовив вбивство десятків людей, серед них смертоносні вибухи 1993 року в Мілані, Флоренції та Римі, а також викрадення, тортури та вбивство 11-річного сина мафіозі, який був державним свідком.

Прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні відреагувала на затримання мафіозі.

Це велика перемога італійської держави, яка показує, що ми ніколи не повинні здаватися мафії. Я та від усього уряду висловлюю найщирішу подяку поліції… та прокуратурі Палермо за спіймання найважливішої фігури мафії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?