В Ізраїлі десятки людей загинули у тисняві на релігійному святі
Категорія
Події
Дата публікації

В Ізраїлі десятки людей загинули у тисняві на релігійному святі

В Ізраїлі десятки людей загинули у тисняві на релігійному святі
Джерело:  online.ua

30 квітня офіційно стало відомо, що щонайменше 44 людини загинули та близько 150 постраждали у тисняві під час фестивалю Лаг ба-Омер на горі Мерон на півночі Ізраїлю.

ДжерелоDWAssociated Press

Чому загинули люди під час релігійного свята в Ізраїлі

За словами місцевих журналістів, тиснява виникла, коли велика кількість людей виходили з місця проведення фестивалю через вузький прохід.

В один із моментів деякі учасники фестивалю посковзнулися на слизьких сходах, після чого люди почали падати один на одного.

Окремі медіа стверджують, що паніка спалахнула після того, як обвалилася частина трибун.

Наразі відомо, що екстрені служби та машини швидкої "надають допомогу десяткам поранених", у тому числі "20 пацієнтів у критичному стані".

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху назвав інцидент "жахливою катастрофою".

"Ми всі молимося за одужання потерпілих", - наголосив він.

За словами президента Реувена Рівліна, він продовжує стежити за повідомленнями Мерона і молитися про одужання постраждалих.

"Суть фестивалю полягає в тому, що ультраортодоксальні євреї збираються на могилі рабина Шимона Бар Йочай на горі Мерон. Влада дозволила 10 тисячам людей зібратися на місці могили, але організатори повідомили, що було зарезервовано понад 650 автобусів з усієї країни, що привезли до гори Мерон 30 тисяч паломників. Для забезпечення порядку під час події було задіяно близько 5000 поліцейських, при цьому поліція закликала паломників уникати інцидентів під час свята", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що свято організували, попри застереження лікарів щодо ковід-обмежень.

Не можна також не згадати про те, що в результаті тисняви на початку січня 2020 року під час похорону іранського генерала Касема Сулеймані у м.Кермані загинули 35 осіб, не менше 48 зазнали травм.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?