В Ізраїлі лідер руху антивакцинаторів помер від коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

В Ізраїлі лідер руху антивакцинаторів помер від коронавірусу

В Ізраїлі лідер руху антивакцинаторів помер від коронавірусу
Джерело:  online.ua

Відомий в Ізраїлі активіст-антивакцинатор Хай Шаулян, який став одним з лідерів “опору” проти масових щеплень, помер від ураження коронавірусом напередодні в понеділок, 13 вересня.

Джерело: The Jerusalem Post

За оприлюдненими даними, чоловік тривалий час виступав у соціальних мережах із закликами до відмови від вакцинації, оскільки ці препараті буцімто не потрібні й в цілому небезпечні.

Після того, як Шаулян потрапив до лікарні, він оприлюднив відеоролик і підтвердив, що його приєднали до апарату штучної вентиляції легенів.

“Я підключений до кисневого апарату, без якого я задихаюся. Якщо я зніму його та пройду три метри - я знепритомнію. Я сильно кашляю і відчуваю сильну задуху”, - визнав він у ролику.

Утім, пізніше він поскаржився на ставлення до себе у відділку поліції, де його планували заарештувати. Згідно з його версією, поліціянти ставили йому ноги на шию та навіть “намагалися отруїти”.

“Я ніколи не відчував нічого подібного. Весь тиждень я боровся, як міг, але сьогодні почав задихатися й звернувся до лікарів, які евакуювали мене пізніше до Медичного центру Wolfson. Якщо зі мною щось станеться, знайте - це замах”, - стверджував Шаулян.

Антивакцинатори у світі

У травні 2021 року стало відомо про смерть у Кенії Стівена Каранджи, який очолював Асоціацію католицьких лікарів та відкрито саботував проведення антикоронавірусної вакцинації. За декілька тижнів до власного ураження COVID-19 він назвав непотрібним щеплення.

Натомість він підтримував терапію паровою інгаляцією та пігулками гідроксихлорохіну, безліч разів брав участь у форумах і закликав до так званої альтернативної медицини.

Паралельно Каранджа поширював різноманітні антинаукові твердження про захворювання на коронавірус. Такий підхід неодноразово були вимушені спростовувати на рівні Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?