В Ізюмі ексгумували вже 146 тіл загиблих — серед них двоє дітей
Категорія
Україна
Дата публікації

В Ізюмі ексгумували вже 146 тіл загиблих — серед них двоє дітей

В Ізюмі ексгумували вже 146 тіл загиблих — серед них двоє дітей
Джерело:  online.ua

В Ізюмі на Харківщині з місця масового поховання ексгумували вже 146 тіл загиблих. Більшість з них були мирними жителями, серед них двоє дітей. Ексгумація ще триває.

Джерело: очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов

В Ізюмі ексгумували більше 100 загиблих

За цей час ексгумовано 146 тіл, переважна більшість з яких - це цивільні особи, в тому числі 2 дітей.

Синєгубов повідомив, що у частини загиблих є ознаки насильницької смерті, є тіла зі зв'язаними руками та слідами катувань.

У померлих також виявлені мінно-вибухові травми, осколкові та колото-різані поранення.

Він додав, що усі тіла направляються на судово-медичну експертизу для остаточного з'ясування причин смерті.

Хочу подякувати за посилену роботу нашим поліцейським, працівникам прокуратури, службовцям ДСНС, фахівцям СБУ, судмедекспертам, лікарям та усім, хто задіяний в проведенні цієї ексгумації. Окремо дякую представникам національних та міжнародних засобів масової інформації.

Ексгумація тіл на Харківщині

17 вересня Синєгубов повідомляв, що ексгумували 59 тіл.

Тіла 16 цивільних чоловіків та 26 жінок доставлять на подальшу експертизу. 17 - військовослужбовців. Як зазначають фахівці, у більшості - наявні сліди насильницької смерті.

Нагадаємо, що ексгумація тіл почалася 16 вересня.

У лісосмузі біля Ізюма знайшли могили 450 цивільних. У Нацполіції припускають, що поховань може бути більше. Там передбачають, що на ексгумацію всіх тіл може піти ще два тижні.

Президент Володимир Зеленський у своєму зверненні розповів, що на місці масового поховання знайшли тіла закатованих, розстріляних і вбитих обстрілами. Знаходили тіла зі зламаними руками та іншими слідами знущань. Там поховані навіть цілі родини.

ООН вирішила якомога швидше відправить до деокупованого Ізюма та місць масових поховань навколо нього команду з моніторингового агентства ООН з прав людини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?