В Києві встановлять пам’ятник борщу: жителям столиці пропонують вибрати місце
Категорія
Культура
Дата публікації

В Києві встановлять пам’ятник борщу: жителям столиці пропонують вибрати місце

В Києві встановлять пам’ятник борщу: жителям столиці пропонують вибрати місце
Джерело:  online.ua

В Києві встановлять пам’ятник улюбленій страві багатьох українців з віковою історією - борщу. Столична влада пропонує киянам самим вибрати місце, де буде встановлена скульптура.

Джерело: пресслужба КМДА.

Ініціатором встановлення скульптури українській національній страві виступив відомий шеф-кухар Євген Клопотенко.

«В Україні є скульптури пампушок, дерунів, солоного огірка, кавуна, морозива тощо, проте наразі немає сучасної наповненої змістом скульптури борщу. Борщ – це ж культурне надбання українців, яке треба прославляти», – розповів Євген Клопотенко.

Заступник міського голови Володимир Бондаренко зазначив, що міська влада підтримує такі громадські ініціативи щодо популяризації української кухні у світі та розвитку туристичної привабливості столиці.

Киянам пропонують самим обрати найкраще місце для встановлення скульптури. Згодом буде оголошено про проведення відкритого конкурсу серед скульпторів на найкращу ідею скульптури борщу.

"Необхідно цінувати нашу ідентичність та демонструвати світові українські культурні надбання. Наразі місто пропонує киянам визначити найбільш вдалу локацію для розміщення скульптури. Ми маємо розвивати гастротуризм, а новий знаковий арт-об’єкт може стати окрасою столиці та уособлюватиме гастрономічну культуру приготування національної страви", - наголосив Володимир Бондаренко.

Цікаві факти про український борщ

  • У давнину борщ вважався поминальною стравою. Наші предки вірили, що разом з парою у рай відлітає душа людини.

  • Відомо, що кожна господиня варить борщ по-своєму. В Україні існує понад 70 описаних рецептів борщу.

  • В Україні є регіон, де немає традиції варіння борщу. Це Закарпаття. Зрідка там варили борщ із самої лише картоплі і буряка, без капусти, який називали “львівським”.

  • За класичним рецептом українського борщу в кінці обов’язково потрібно додавати свіже свиняче сало, товчене з часником, сіллю і зеленню.

  • На честь борщу назване містечко на Тернопільщині - Борщів. Кожної осені тут проводять фестиваль “Борщ-їв”.

Читайте також:

  • Google виключив борщ з традиційних страв Росії після скандалу.

  • Український борщ потрапив в ТОП-5 рейтингу найсмачніших супів світу.

  • Росія осоромилась через плагіат ексклюзивного відео про Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?