В КМДА уточнили терміни надання тепла в будинки киян
Категорія
Економіка
Дата публікації

В КМДА уточнили терміни надання тепла в будинки киян

В КМДА уточнили терміни надання тепла в будинки киян
Джерело:  online.ua

У Київській міській державній адміністрації звернули увагу на готовність запуску теплопостачання у домівки киян, водночас як різні соціально важливі установи вже почали отримувати тепло.

Джерело: КМДА

За словами голови мерії Віталія Кличка, запуск опалювальної системи в домівках може відбутися “за лічені дні”. Утім, точних дат не було названо під час пленарного засідання Київради у четвер, 7 жовтня.

“Від початку цього тижня теплопостачальні підприємства Києва почали вже подавати тепло в лікарні, дитячі садки, школи. Ми відштовхуємося від погодних умов. І вже за лічені дні можемо розпочати опалювальний сезон для житлових будинків”, - наголосив Кличко.

Він звернув увагу на актуальність питання стосовно ціни на природний газ. Відповідний показник вже нібито у 8 разів перевищив показники 2020 року та відносно тієї, що закладено в тариф.

“Ми сьогодні повинні ухвалити рішення в інтересах споживачів, яке з одного боку дасть можливість впевнено увійти в зиму, маючи необхідні запаси газу, а з іншого – не допустити підвищення тарифу на тепло для населення. Для цього ми можемо і повинні скористатися додатковими ресурсами”, - стверджує мер.

Опалення в Україні

У Кабінеті міністрів виступили із заявою щодо періоду, в який розпочнеться активний опалювальний сезон — для цього існують певні умови, що передбачають середньодобову температуру нижче 8 градусів тепла упродовж трьох діб.

“Готовність — понад 90% по всій країні, а деякі міста готові практично на 100%”, — наголосив у вересні прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Шмигаль водночас звернув увагу на наявність у підземних сховищах до 18,8 мільярда кубометрів газу, а державних коштів для придбання додаткового палива у разі необхідності також достатньо.

Міністру енергетики Герману Галущенку голова уряду доручив займатися інформуванням українського суспільства стосовно поточного стану підготовки до опалювального сезону 2021-2022 років.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?