У ковідних відділеннях одеських лікарень критично не вистачає медпрацівників
Категорія
Україна
Дата публікації

У ковідних відділеннях одеських лікарень критично не вистачає медпрацівників

У ковідних відділеннях одеських лікарень критично не вистачає медпрацівників
Джерело:  online.ua

Сьогодні Одеса переходить у так звану червону зону за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Наразі в місті особливо гостро відчувається дефіцит кадрів. Вільні місця для госпіталізації в місті закінчилися ще позавчора, стверджують медпрацівники та волонтери, що лікують або забезпечують необхідним хворих з тяжким або критичним перебігом хвороби.

Джерело: Facebook мера міста

На виклик бригада швидкої допомоги може їхати до 4-5 годин, одеситів доводиться доставляти в регіональні лікарні містечок в області. Вільні місця для госпіталізації в місті закінчилися ще позавчора. Складну ситуацію констатує координаторка одеського волонтерського фонду допомоги хворим на коронавірус Катерина Ножевнікова.

"Місць в місті немає. Швидка їде 4-5 годин. Лікарі просто ляжуть скоро. Зараз одеситів везуть в Овідіополь, в Біляївку, в Чорноморськ", – зазначила Ножевнікова.

Мер Одеси Геннадій Труханов переконує, що зараз "триває робота з підготовки відділень для ковідних пацієнтів". В той же час, він визнає, що місцева влада сподівається на допомогу з боку центральної, насамперед, щодо забезпечення лікарень міста медичними працівниками.

Зважаючи на суттєве збільшення кількості хворих на COVID-19, в місті в медичній сфері відчувається кадровий голод.

"Як і раніше гостро стоїть питання забезпечення кадрами. І тут ми теж розраховуємо на допомогу з боку держвлади", – зазначив Труханов.

Звільнятися місця будуть двома шляхами – смерть або виписка

Лікар-анестезіолог з Роздільної Одеської області Іван Черненко пише, що означає "немає місць". За його словами, звільнятися місця будуть двома шляхами – смерть або виписка, а одужують з ковідом повільно.

"У нас сортування йде навіть всередині лікарні, пріоритет молодим, на жаль, але 70+, або пацієнти з низькими шансами, за клінічними показаннями, – за принципом живої черги. Але всередину ще треба потрапити... Надягніть нарешті маску на своє прекрасне обличчя. І вакцинуйтеся", – закликав медик.

Коментуючи ситуацію з місцями, і ростом поширення хвороби та відсутністю нових місць у палатах, медик зазначив, що “cкоро кушетка в коридорі за щастя буде”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?