У мережі з'явився фільм "Перша хвиля" про COVID-пандемію
Категорія
Культура
Дата публікації

У мережі з'явився фільм "Перша хвиля" про COVID-пандемію

У мережі з'явився фільм "Перша хвиля" про COVID-пандемію
Джерело:  online.ua

Біда була невблаганною. Надзвичайно хворі люди заполонили відділення невідкладної допомоги, і Нью-Йорк був епіцентром усього цього. Це була перша хвиля COVID. Атмосфера смерті висіла в повітрі. Тепер, коли ми користуємось COVID-сертифікатами так само вправно, як показуємо водійські права, ці жахливі дні легко забути. National Geographic створили документальний фільм «Перша хвиля», присвячений першим шокуючим місяцям пандемії – коли вакцин ще не було і кожен був невимовно наляканий.

Джерело:  Behind the Scenes in Hollywood

Прем’єра документального фільму відбулася під час  щорічного фестивалю Doc NYC – у The Beacon, чудовому старому театрі на Верхньому Вест-Сайді Манхеттена, де сталося щось надзвичайне. Публіка бурхливо і багаторазово аплодувала тим, хто найбільше на них заслуговує – лікарю на передовій; медсестрі та охоронцю, які одужали; а також режисеру Метью Хейнеману.

Ми всі змінилися назавжди. Я сподіваюся, що фільм створить простір для роздумів про те, що ми всі пережили.

– Метью Хейнеман, режисер

Хайнеман чудово справляється навіть з найжахливішою темою. Він показав наслідки вірусу, не лише карти та статистичні дані, , але й фактичний вплив на людей, як цей вірус так швидко вбивав, і як ті, хто поклявся рятувати життя, віддали все, що мали.

Порожні вулиці Нью-Йорка, виснажлива зміна для лікаря, сльози співчуття

Потрібен був хтось із баченням Хайнемана, щоб зняти дивну панораму порожнього Нью-Йорка – парк Вашингтон-сквер, позбавлений шахістів і торговців травою, 42-а вулиця без шаленого руху транспорту чи туристів.

На додаток до цих приголомшливих візуальних наче апокаліптичних зображень, Хайнеман зосередився на найінтимніших, маленьких моментах. Медсестра робить перші тести. Лікар хоче залишити свою затишну квартиру і собаку, щоб зустріти чергову виснажливу зміну пацієнтів, які вмирають. Санітари обережно завантажують трупи в холодильні приміщення.

Сильна, мудра жінка з Бронкса, дочка іммігрантів, виконує свою роботу, і навіть значно більше. Дуж телефонує, нікому ніколи не хоче робити боляче, розповідаючи людям, що їхній коханий помер, незважаючи на всі зусилля персоналу. Вона слухає їх голосіння. А потім вона плаче. Після цього вона висушує сльози і продовжує доглядати за іншим пацієнтом. Якби в документальних фільмах були зірки, то нею мала б стати ця одна з ключових героїнь фільму «Перша хвиля».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?