В мережі опублікували відео таємничого "Колодязя демонів" в Ємені
Категорія
Світ
Дата публікації

В мережі опублікували відео таємничого "Колодязя демонів" в Ємені

В мережі опублікували відео таємничого "Колодязя демонів" в Ємені
Джерело:  online.ua

Нещодавно іноземні журналісти звернули увагу на колодязь Бархута, який знаходиться в посушливому районі на сході Ємену — його також часто називають "Колодязем демонів" або "Колодязем пекла". Варто зазначити, що це велика діра в землі, яка досі викликає чимало запитань щодо свого призначення.

Джерело: Твіттер AFP News Agency

Що відомо про "Колодязь демонів" в Ємені

Він розташований за 1300 кілометрів від кордону з Оманом в пустелі провінції Аль-Махра.

Варто зазначити, що гігантська діра завширшки сягає 30 метрів, а в глибину від 100 до 250 метрів. За словами вчиних, ці дані орієнтовні, оскільки ніхто ще не спускався до самого низу.

Навіть місцевим дослідникам та ентузіастам не вдалося досягти дна, бо низький рівень кисню і дивні запахи, які виходять із колодязя, змусили їх повернутися на поверхню.

"Він дуже глибокий – нам так і не вдалося досягти дна цього колодязя, оскільки там мало кисню і немає вентиляції. Ми вивчили місцевість і спустилися в колодязь на глибину понад 50 – 60 метрів. Усередині творилися дивні речі. Запах був жахливим", – розповів нещодавно Салах Бабхаір, який є генеральним директором Геологічної служби і управління мінеральними ресурсами Махри.

Що цікаво, легенда про в'язницю для демонів, досі переповідається в Ємені саме через сморід.

Деякі ж люди стверджують, що це прокляті врата, з яких одного разу з'являться демони й покладуть кінець світу.

Окрім того, ширяться чутки, що діра може засмоктувати предмети, які є близько від неї. Саме тому місцеві жителі бояться не тільки наближатися, однак навіть обговорювати цю тему, не кажучи вже про його дослідження.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?