В Міноборони Британії заявили про шалені втрати кремлівської армії у війні проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

В Міноборони Британії заявили про шалені втрати кремлівської армії у війні проти України

В Міноборони Британії заявили про шалені втрати кремлівської армії у війні проти України
Джерело:  online.ua

За словами керівника Міноборони Великої Британії Бен Воллеса, втрати кремлівської окупаційної армії від початку повномасштабної війни проти України вже перевищили 80 тис військових.

Джерело:   The Guardian

Окупанти вже зазнали шалених втрат у війні проти України

Ми в основному приймаємо дані про російські втрати, які складають - якщо об'єднати загиблих, поранених, дезертирів - понад 80 тисяч осіб з їхніх збройних сил. Це 80 тисяч за шість місяців порівняно з 15 тисячами, які вони втратили за десять років в Афганістані, - зазначив Воллес.

За його словами, наразі РФ знаходиться у дуже небезпечному становищі.

Я говорив зі своїми начальниками розвідки сьогодні вранці, перед тим як виступити, Ви знаєте, просування Росії можна виміряти в метрах на тиждень, а не в милях. Вона перемелює невеликі ділянки країни в спробі просунутися вперед-абсолютно протилежно триденної спецоперації, про яку вона говорила шість місяців тому, - зазначає голова Міноборони Великої Британії.

За даними актуальної карти бойових дій в Україні станом на 24 серпня від представників Міноборони Великої Британії, ЗСУ зупинили проведення контрнаступу на півдні України, а кремлівська окупаційна армія не полишає спроб просунутись на Донбасі.

 Згідно з даними британської розвідки, на півдні України поки спостерігається затишшя. Українські війська зупинили наступ, хоча ще вчора британці відображали напрямки українських атак.

Крім того, Міністерство оборони Британії додало на карту розташування Запорізької атомної електростанції, яка зараз знаходиться під окупацією російських військ.

Що стосується наступу Росії, то окупанти намагаються штурмувати позиції ЗСУ на трьох напрямках - у Харківській, Луганській та Донецькій областях. Також росіяни продовжують наносити ракетні удари по мирних містах України.

Зокрема, підрозділи морської піхоти та артилерії знищили велику кількість кремлівських військових та підбили ворожий танк у зоні бойових дій поблизу окупованого Донецька.

На Донецькому напрямку морські піхотинці знищили до 30 людей живої сили ворога та підбили один танк, - повідомили представники ВМС ЗСУ.

Окрім цього українські артилеристи завдавали ударів по скупченню особового складу та техніки окупантів.

У той же час українські військові завдали точного удару по ворожому складу боєприпасів в окупованому Токмаку.

Сьогодні відразу після півночі тимчасово окупований Токмак Запорізької області привітав Україну з Днем Незалежності яскравими феєрверками: попередньо, відомо про точне попадання до складу боєкомплектів росіян, - повідомили представники Кушугумської громади.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?