В Міноборони назвали цілі ракетного терору армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

В Міноборони назвали цілі ракетного терору армії РФ

В Міноборони назвали цілі ракетного терору армії РФ
Джерело:  online.ua

За словами речника Міноборони Олександра Мотузяника, посиленням ракетних атак по містах та населених пунктах України кремлівська окупаційна армія намагається зламати волю нашого народу до перемоги.

Джерело: Брифінг спікера Міноборони України

Кремль цинічно обстрілює ракетами українські міста 

Останніми днями ворог завдав низку ударів із застосуванням ракет повітряного та наземного базування по об'єктах цивільної інфраструктури в місті Київ та в Київській, Черкаській, та Одеській областях, - зазначив Мотузяник.

Він уточнив, що при цьому російські злочинці застосували дальні бомбардувальники Ту-22М3, а також берегові ракетні комплекси "Бастіон".

Окрім того, агресор цинічно завдав ракетного удару по ТЦ у місті Кременчук, де перебувало на той час понад 1000 цивільних людей, - зазначив Мотузяник.

За його словами, Білорусь зосередила біля України близько шести батальйонів своєї армії та посилює прикордонну ділянку. Також намагається вести повітряну розвідку.

Волинський і Поліський напрямок. Визначені підрозділи Збройних сил Республіки Білорусь до шести батальйонів посилюють ділянку білорусько-українського кордону в Брестській та Гомельській областях і намагаються вести повітряну розвідку у прикордонних районах з Україною і Польщею, - повідомив спікер Міноборони України.

Він також додав, що продовжує зберігатися загроза застосування Росією ракетного озброєння та авіаційних ударів з території Білорусі.

Між тим представники Головного управління розвідки Міноборони України повідомили, що з кремлівського полону вдалось звільнити 16 українських військових за формулою 17 на 15.

Додому повертаються 16 українських військовослужбовців, з яких 2 офіцери та 14 солдат. Також звільнено одного цивільного, - повідомляють представники ГУР.

Серед тих, кого обміняли - морпіхи, піхотинці та десантники. Дехто потрапив у полон ще два місяці тому.

Обмін відбувся на межі Херсонської та Миколаївської областей.

Не менше п’яти з тих, кого обміняли, поранені, потребують негайного лікування. Їх вивозили до Росії, потім в окупований Крим, тримали в лікарнях. Кажуть, умови були прийнятні. Проте не було зв’язку з рідними.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?