В МОЗ озвучили попередження щодо нової хвилі коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

В МОЗ озвучили попередження щодо нової хвилі коронавірусу

В МОЗ озвучили попередження щодо нової хвилі коронавірусу
Джерело:  online.ua

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін офіційно попередив громадян, що четверта хвиля коронавірусу в Україні почнеться не раніше осені.

Джерело: Телеграм-канал "Коронавірус у регіонах"

Про що попередив українці головний санітраний лікар

Ігор Кузін звернув увагу на те, що станом на початок червня 2021 року всі області перебувають в "зеленій" карантинній зоні. За його словами, наразі ситуація з пандемією під повним контролем.

"Швидше за все, ми зіткнемося з черговою хвилею COVID-19, яка буде восени. Це звичайна практика, оскільки ми розуміємо, що ГРВІ переважно з’являються в кінці осені – на початку зими. Однак ми сподіваємося на те, що ця хвиля буде мінімальною", – наголосив головний санітарний лікар.

Згідно з прогнозом Ігоря Кузіна, наступна хвиля повинна бути значно легшою, ніж минулої осені. Як стверджує представник МОЗ, Це пов’язане з тим, що багато людей в Україні вже перехворіли коронавірус, а багато вакцинувалися.

Що відомо про кампанію вакцинації в Україні

Згідно з останніми даними, в Україні протягом минулої доби зробили 34 870 щеплення проти COVID-19. Першу дозу отримали 28 384 людей, а завершили вакцинацію – 6 486.

Варто звернути увагу на те, що найбільшу кількість українських громадян вакцинували у Києві — 4 242, а також у Київській області (3 331). Найменше щеплень за добу зробили в Івано-Франківській (154), Рівненській (385) та Закарпатській (396) областях.

Як стверджують представники МОЗ, більшість щеплень Зробили вакциною CoronaVac — 21 221. Загалом в нашій країні першу дозу вакцини отримали 1 459 374 людей, а завершили вакцинацію, тобто отримали дві дози, 236 906 людей (із них двоє отримали перше щеплення за кордоном).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?