В МЗС РФ спростовують інформацію про евакуацію своїх дипломатів з України
Категорія
Україна
Дата публікації

В МЗС РФ спростовують інформацію про евакуацію своїх дипломатів з України

В МЗС РФ спростовують інформацію про евакуацію своїх дипломатів з України
Джерело:  online.ua

У МЗС РФ спростовують інформацію журналістів видання NYT про евакуацію представників своїх дипломатичних відомств з України та повідомляють, що посольство РФ у Києві працює в штатному режимі.

Джерело:  "РІА Новини"

У РФ заперечують інформацію про евакуацію дипломатів з України

Між тим, речник МЗС України Олег Ніколенко на свої сторінці у Facebook також повідомив, що міністерство не отримувало від російської сторони інформації про евакуацію дипломатів РФ з України.

Міністерство закордонних справ не отримувало від російської сторони інформацію про евакуацію співробітників дипломатичних установ Російської Федерації з України. Посольства інших держав в Україні також не повідомляли про наміри евакуйовувати своїх співробітників, - заявив Ніколенко.

Він також додав, що МЗС України не планує евакуювати українських дипломатів з Росії.

На території Росії функціонують в штатному режимі посольство в Москві, генеральні консульства в Санкт-Петербурзі та Ростові-на-Дону, консульства в Єкатеринбурзі та Новосибірську, - повідомив речник МЗС України.

За його словами, незважаючі на складні умови, українські консули та дипломати продовжують виконувати покладені на них завдання та захищати інтереси українських громадян на території РФ.

Американські журналісти повідомили про евакуацію російських дипломатів з України

Журналісти із посиланням на джерела в СБУ повідомили, що 5 січня Україну покинуло не менше 18 представників російських дипломатичних місій, більшість серед яких це дружини та діти російських дипломатів.

В СБУ повідомили, що родини російських дипломатів автобусами були вивезені до Москви.

Окрім цього, за інформацією СБУ, найближчими днями Україну мають покинути ще 30 представників з посольства РФ у Києві та консульства у Львові.

Всім іншим російським дипломатам в Україні наказано готуватись до евакуації.

На думку журналістів NYT, це може бути як черговий пропагандистський трюк Кремля, так і свідчення про підготовку РФ вторгнення в Україну.

Проте офіційні представники Білого дому заявляють, що Путін поки що остаточно не схвалив рішення про вторгнення в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?