В МЗС України заперечили заяви у ЗМІ щодо намірів перевороту у Польщі
Категорія
Україна
Дата публікації

В МЗС України заперечили заяви у ЗМІ щодо намірів перевороту у Польщі

В МЗС України заперечили заяви у ЗМІ щодо намірів перевороту у Польщі
Джерело:  online.ua

За словами речника МЗС України Олега Ніколенка, інформація про наміри Києва влаштувати державний переворот у Польщі, яка з'явилась у польських ЗМІ, не відповідає дійсності.

Джерело: Facebook речника МЗС України

Що відомо про інформацію щодо намірів України влаштувати переворот у Польщі

Ніколенко зазначив, що польські ЗМІ почали поширювати інформацію із посиланням на коментарі  кореспондентки польського телебачення ТVP в Брюсселі про нібито обіцянку Парижа та Берліна Києву щодо швидкого вступу до ЄС в обмін на організацію державного переворота у Польщі.

Зазначена інформація не відповідає дійсності. Категорично відкидаємо такі інсинуації. Українська сторона жодних таких пропозицій не отримувала, намірів втручатися у внутрішні справи Польщі не мала і не має, - наголошує речник МЗС.

Чому Польща залищається одним з ключових партнерів для України

За його словами, Україна високо цінує підтримку Польщі у боротьбі проти злочинного кремлівського режиму.

Окрім цього речник МЗС зазначив, що Польща надає Україні потужну підтримку на шляху до членства в ЄС та НАТО.

 Як приклад він навів вручення президентом України державних нагород громадянам Польщі журналістці Б’янці Залевській та медику-волонтеру Даміану Дуді.

Переконані в безуспішності зусиль вбити клин у високий рівень поваги та співпраці наших народів. Закликаємо наших польських друзів не піддаватися на спроби провокацій, працювати разом задля ефективної протидії спільним викликам, - зазначив Ніколенко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?