В МЗС України здивовані істерикою росіян через знесення знаку дружби Києва та Москви
Категорія
Політика
Дата публікації

В МЗС України здивовані істерикою росіян через знесення знаку дружби Києва та Москви

В МЗС України здивовані істерикою росіян через знесення знаку дружби Києва та Москви
Джерело:  online.ua

В українському Міністерстві закордонних справ відреагували на істеричну реакцію російського МЗС на знесення у Києві пам’ятного знаку на честь дружби Києва та Москви. Після того, як в російському відомстві заявили, що українська влада нав'язує населенню ненависть до всього, що якось пов'язане з Росією, українське МЗС нагадало, що "дружба на танках не будується".

Джерело: коментар речника МЗС України Олега Ніколенка агенству УНІАН.

Нагадаємо, речниця МЗС Росії Марія Захарова заявила, що демонтаж монумента "викликає лише співчуття".

Заява МЗС Росії

"З гіркотою спостерігаємо, як нинішній київський режим наполегливо нав'язує населенню України ненависть до всього, що пов'язано або хоча б має відношення до Росії. Планомірно здійснюється демонтаж всього, що могло б нагадувати про історичну спільність наших країн”, - зазначила Захарова.

Також в російському міністерстві закликали українську владу “припинити цинічний експеримент над українським і російським народами”.

Відповідь українського МЗС

В Україні не забарилися з відповіддю на лицемірні стенання представників Росії.

 "Реакція МЗС РФ на демонтаж пам’ятного знаку про дружбу Києва та Москви на вулиці Маршала Якубовського викликає здивування. Поборники історичних зв‘язків досі не зрозуміли, що дружба на танках не будується”, - заявив речник МЗС України Олег Ніколенко.

Він нагадав, що розв’язана Росією війна на Сході України забрала тисячі життів українців, сотні тисяч громадян вимушені жити в умовах перманентної загрози життю і здоров’ю на окупованих територіях.

Ніколенко підкреслив, що пам’ятний знак, встановлений в 2001 році, не відображає реалії сьогодення.

“Упевнений, що в Києві знайдеться місце для іншого монумента: зафіксувати покаяння Росії за все те горе, яке вона принесла на українську землю. Виправляти історичні помилки ніколи не пізно", - резюмував речник українського МЗС.

Нагадаємо, 6 вересня в Києві демонтували пам'ятний знак на честь дружби міст Києва і Москви, що знаходився в сквері на вулиці Маршала Якубовського. Рішення про демонтаж пам'ятного знаку було прийняте Київрадою 8 липня 2021 року після численних звернень киян. Зараз пам'ятник зберігається в Голосіївській РДА, а згодом стане експонатом майбутнього музею тоталітаризму.

Читайте також:

  • В Росії загинув голова МНС — під час зйомок навчального фільму в Арктиці.

  • У Росії стався потужний вибух в житловому будинку, двоє людей загинули.

  • У Чехії бойовика ДНР засудили до 20 років ув’язнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?