В Росії загинув голова МНС — під час зйомок навчального фільму в Арктиці
Категорія
Світ
Дата публікації

В Росії загинув голова МНС — під час зйомок навчального фільму в Арктиці

В Росії загинув голова МНС — під час зйомок навчального фільму в Арктиці
Джерело:  online.ua

У міністерстві надзвичайних справ Росії підтвердили загибель голови відомства Євгенія Зінічева, який знаходився у середу, 8 вересня, на навчаннях в арктичному регіоні.

Джерело: ONLINE.UA

За відомостями МНС, кремлівський посадовець загинув на службі, під час виконання своїх обов’язків.

“З великим сумом повідомляємо, що при виконанні службового обов'язку, під час перебування в Норильську на міжвідомчих навчаннях із захисту арктичної зони від надзвичайних ситуацій, рятуючи життя людини, трагічно загинув глава МНС Євген Зінич”, - стверджують у відомстві.

Згідно з уточненням Telegram-каналу медіа “РБК”, про раптову смерть міністра вже проінформували особисто лідера режиму Володимира Путіна. Такі дані навів його офіційний речник Дмитро Пєсков.

Останнє повідомлення МНС про Зінічева було оприлюднено пресслужбою рано вранці у середу, 8 вересня. Він відвідував зону навчань разом з красноярським губернатором Олександром Уссом.

“Є. Зінічев перебуває з робочим візитом в регіоні у зв'язку з проведенням масштабних навчань в арктичній зоні. Він особисто проконтролював виконання підрозділами навчальних завдань з ліквідації НС”, - заявили тоді у підшефній загиблому структурі.

За даними журналістських джерел, Зінічев загинув буквально під час відомчого знімання - він нібито намагався втримати представника знімальної групи, який послизнувся. Утім, міністр не втримався сам і теж упав. Згаданий фахівець також не пережив падіння.

Відзначається, що це мали б бути знімання навчального фільму МНС, для чого фахівців спеціально залучили до навчань структури.

За непублічними даними, які поки що не підтвердили на офіційному рівні, виконувати обов’язки міністра надзвичайних ситуацій через інцидент буде заступник Зінічева - Олександр Чупріян.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?