В Одесі вперше використали штучний інтелект для діагностики головного мозку
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

В Одесі вперше використали штучний інтелект для діагностики головного мозку

В Одесі вперше використали штучний інтелект для діагностики головного мозку
Джерело:  online.ua

В Одесі вперше долучили штучний інтелект до діагностики захворювань головного мозку. Цей досвід тепер будуть використовувати й в прифронтових містах.

Джерело: Міністерство охорони здоров'я України

Лікарі діагностуватимуть мозок за допомогою штучного інтелекту

У межах проєкту BrainScan нейромережа аналізує зображення компʼютерної томографії головного мозку в автоматичному режимі та виявляє патологічні зміни. І вже протягом 5 хвилин після обробки знімка програмою лікар може ухвалити рішення про подальше лікування.

Це в кілька разів швидше, ніж зазвичай, зазначають у МОЗ.

Очікується, що така система значно пришвидшить процес діагностики захворювань або ушкоджень головного мозку та рятуватиме життя пацієнта, коли час є критичним фактором.

Майбутнє — саме за такими технологіями, які можна застосовувати в діагностиці як незалежну експертну "другу думку" для швидкого реагування та ухвалення рішень, — зазначає лікарка-рентгенолог вищої категорії Анастасія Мудрова.

У МОЗ зазначають, що використання штучного інтелекту для аналізу КТ-знімків головного мозку вже показало хороші результати. А одеський досвід залучення нейромережі до діагностики пацієнтів відтепер використовується і в прифронтовому Краматорську на Донеччині.

Українські військові хірурги провели операцію, яка не має аналогів у світі

Військовим хірургам Збройних Сил України вперше в історії вдалося провести операцію з видалення нирки при вогнепальному пораненні з руйнацією органа — вона справді не має аналогів у світі.

У військовому мобільному госпіталі в одному з прифронтових міст уперше в Україні виконана сучасна лапароскопічна операція — видалення нирки при вогнепальному пораненні з руйнацією органа, — розповіла представниця Міноборони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?