В одному з пунктів на кордоні з Польщею відновився пропуск вантажівок та автобусів
Категорія
Світ
Дата публікації

В одному з пунктів на кордоні з Польщею відновився пропуск вантажівок та автобусів

ДПСУ
перевізник

Увечері 28 листопада відновився пропуск вантажівок та автобусів у пункті "Угринів-Долгобичув" на кордоні з Польщею.

Відновився пропуск вантажівок та автобусів у пункті "Угринів-Долгобичув"

Станом на 18:30 електропостачання в пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" відновлено. Пропуск автобусів та вантажних транспортних засобів з повною масою до 7,5 тонн здійснюється у звичайному режимі, - говориться в повідомленні ДПСУ.

За даними прикордонників, у черзі на виїзд з України очікують 55 вантажівок, на вʼїзд - 50. Черги з автобусів – відсутні.

Правоохоронці просять врахувати цю інформацію під час планування поїздок через українсько-польський кордон.

Що пропонує Україні польський уряд

В уряді Польщі повідомили, що міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик надіслав листа віце-прем’єр-міністру з питань реконструкції України Олександру Кубракову щодо протесту польських перевізників.

У польському уряді називають однієї з причин акції протесту польських перевізників запровадження українською стороною електронної черги.

Це призвело до суттєвого подовження часу очікування транспортних засобів, зареєстрованих у Європейському Союзі, які поверталися з України порожнім транспортним засобом на перетин кордону Україна – ЄС. Така система унеможливлює виконання подальших замовлень і знижує конкурентоспроможність компаній.

Адамчик закликав виконати вимоги польських перевізників, скасувавши обов’язкову реєстрацію в електронній черзі транспортних засобів, які повертаються з України до ЄС без вантажу, принаймні на двох пунктах пропуску: Зосін-Усцілуг і Ніжанковіце-Мальховіце.

Також міністр звернувся європейської комісарки з транспорту Адіни Велян щодо відновлення необхідності отримання дозволів на міжнародні перевезення, які скасували для українських транспортних фірм.

Польща виявила проблеми, пов’язані з дотриманням умов договору перевізниками з України, та порушення правил українськими перевізниками.

Наразі триває підготовка до засідання Транспортної ради ЄС, яке відбудеться 4 грудня 2023 року в Брюсселі.

На ньому обговорять наслідки угоди щодо скасування необхідності отримання дозволів на міжнародні перевезення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?