В окупованому Енергодарі росіяни викрали працівника ЗАЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

В окупованому Енергодарі росіяни викрали працівника ЗАЕС

В окупованому Енергодарі росіяни викрали працівника ЗАЕС
Джерело:  online.ua

В окупованому Енергодарі росіяни викрали ще одного працівника тимчасово окупованої Запорізької АЕС. Сергія Спартесного майже місяць тримають у полоні.

Джерело: Енергоатом

В окупованому Енергодарі росіяни викрали працівника ЗАЕС

За даними "Енергоатома" 18 липня 2023 року росіяни прийшли до будинку Спартесного, якому понад 60 років. На ЗАЕС він був начальником зміни турбінного відділення експлуатаційного підрозділу.

Озброєні російські військові прийшли додому до чоловіка та забрали його до місцевого окупаційного відділку поліції. Раніше в будинку працівника ЗАЕС неодноразово проводилися обшуки, рашисти постійно перевіряли комп’ютер, телефон та соціальні мережі, - сказано в повідомленні.

З моменту викрадення чоловік перебуває у відділенні так званої поліції, якою керують окупанти. Наразі немає жодної інформації ні про його стан здоров’я, ні про звинувачення, які висувають окупанти. Зв’язку із чоловіком також немає.

Окупанти захопили Запорізьку АЕС в перші дні війни

4 березня ЗАЕС захопили російські військові. Також під окупацією перебуває і місто-супутник ЗАЕС – Енергодар.

31 жовтня внаслідок зупинки енергоблоків станції тепла вода не потрапляє у ставок-охолоджувач ЗАЕС, у результаті чого температура води впала до близько +13 градусів. Це призвело до масового вмирання риби у ставку. Риби виконують санітарну функцію, знищуючи зелені водорості й забезпечуючи чистоту охолоджувальних трубок конденсатора турбіни.

13 грудня 2022 року енергоблок АЕС, який було виведено з робочого ладу після ракетного обстрілу, підключено до енергосистеми країни.

Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко, пише пресслужба міністерства.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?